Keksz sütésre készültem s elakadtam az egyik összetevővel. Borkősav. Természetes antioxidáns. Kerestem-kutattam s belefutottam ebbe a receptbe. Lucky Me. Mivel a csicseriborsó már bent figyelt a hűtőben egy ideje, a többi köréje kanyarodott. Körettel bővült.
Hozzávalók:
- 3 fél csirkemell (50 dkg)
- 1 nagy lila hagyma, 8 cikkelyre vágva
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek olivaolaj
- 1 konzerv aprított, hámozott paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó (400 gr)
- 75 dkg krumpli, hámozva, hasábokra vágva
- só ízlés szerint
Ezt a tálat tegnap vettem, kis családi méretével és árával igazán meggyőző volt. Gáztűzhely jól begyújtva. Megfelelő méretű kerámia tálat kivajaztam s belefektettem a 3 csirke darabot, köré rendeztem a lila hagyma és fokhagyma gerezdeket. Megszórtam piros paprikával és olivával megöntöztem. Beugrott a sütőbe kb. 10 percre. Óvatosan kivettem. Ráöntöttem a lecsöpögtetett csicseriborsót és a paradicsom konzervet. Köré és tetejére halmoztam a hasábra vágott , megtisztított krumplit. Megszórtam mégegyszer paprikával s még egy kis olajjal megöntöztem, sózás után. Lefedtem és fél órára visszabújt a sütőbe. A végén még kapott fedés nélkül 10 perc pirítást. A végeredmény egy ilyen paradicsomban úszó, lightosan fűszeres finomság. A gyerekek megették. Persze a hagymát jól leválogatták belőle. Jó volt, na.
Hozzávalók:
- 3 fél csirkemell (50 dkg)
- 1 nagy lila hagyma, 8 cikkelyre vágva
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek olivaolaj
- 1 konzerv aprított, hámozott paradicsom
- 1 konzerv csicseriborsó (400 gr)
- 75 dkg krumpli, hámozva, hasábokra vágva
- só ízlés szerint
Ezt a tálat tegnap vettem, kis családi méretével és árával igazán meggyőző volt. Gáztűzhely jól begyújtva. Megfelelő méretű kerámia tálat kivajaztam s belefektettem a 3 csirke darabot, köré rendeztem a lila hagyma és fokhagyma gerezdeket. Megszórtam piros paprikával és olivával megöntöztem. Beugrott a sütőbe kb. 10 percre. Óvatosan kivettem. Ráöntöttem a lecsöpögtetett csicseriborsót és a paradicsom konzervet. Köré és tetejére halmoztam a hasábra vágott , megtisztított krumplit. Megszórtam mégegyszer paprikával s még egy kis olajjal megöntöztem, sózás után. Lefedtem és fél órára visszabújt a sütőbe. A végén még kapott fedés nélkül 10 perc pirítást. A végeredmény egy ilyen paradicsomban úszó, lightosan fűszeres finomság. A gyerekek megették. Persze a hagymát jól leválogatták belőle. Jó volt, na.
Táncos vidámságot a végére: Danny Deluxe - Booties Made 4 Walkin'
Kúl!
VálaszTörlésNyammmm.....
VálaszTörlésGombhoz a kabát étel :-))) Szuper lett!!!
VálaszTörlésÉpp tegnap fogtam a kezembe egy ilyen tálat a boltban, aztán visszatettem (hülye), pedig teljesen oké volt az ár/érték arány! Lehet visszamegyek...
699 Ft, elsőre jól szuperált. Ez egy ilyen összedobós, laza étel, hogy honnan spanyol (paradicsom?) az már nem derült ki. A konyhánk falfestése viszont spanyol hangulatú :)
VálaszTörlésés szép az új háttér.. mármint a blogé
VálaszTörlésfood fight. organic vs junk food :)
VálaszTörlésköszönöm a csirke nevében is :)
VálaszTörlésklasszikusok újra - ma ez lesz a nagyon gyors ön ismétlés :)
VálaszTörlés