Nutellás Cheesecake - Sütés nélkül

Egy olyan sütemény recept következik, amihez nem kell sok összetevő és nem kell különösebb indok sem. Az alkalom adja magát, mert mondjuk éppen egy könnyű és gyors (leszámítva az éjszakai pihentetést) sütit dobnánk össze - sütés nélkül. Recept innen, thanks for inspiration.


Összetevők
- 250 gr (kakaós) omlós keksz (ami kéznél van - Győri Édes? ) 
-   75 gr sótlan, puha vaj (nem margarin) 
- 1 üveg Nutella (360 gr) vagy sajátmárkás versenytárs - Choco Nuss
- 100 gr török mogyoró megpirítva, felaprítva
- 500 gr friss krémsajt (máshol mascarpone) szoba hőmérsékleten - szintén sajátmárkás 
-   60 gr (barna) porcukor, szitálva

Elkészítés

Megpirítjuk a mogyorót. Vas serpenyőt felforrósítunk közepes hőfokra  és szárazon, néha rázogatva 15-20 perc alatt megpirítjuk. Egy kicsit barna színt kap. Amint kicsit kihűlt, eltávolítjuk a megmaradt héjakat. Egy konyharuhát széthajtunk, középre tesszük a mogyorót, majd visszahajtjuk a textilt és összedörzsöljük. Éles késsel, óvatosan feldaraboljuk.

Konyhai robotgép segítségével összedolgozzuk az összetört kekszet, vajat, 125 gr Nutellát és 25 gr aprított mogyorót. Az elkészült krémes keksz alapot egy 23 cm-es, kapcsos forma aljába tesszük és egyenletesen, kézzel, óvatosan elosztjuk, lenyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe. 

A krémsajtot és a cukrot krémesre keverjük gép segítségével, majd hozzáadjuk a maradék Nutellát. 
Tovább keverjük, egyenletesre. 

Kivesszük a torta alapját a hűtőből és rákenjük a krémsajtot. Spatula segítségével elsimítjuk a tetejét és megszórjuk a maradék (még mindig elég sok) aprított mogyoróval. 

Visszatesszük a hűtőbe, ha egy éjszakát áll (vagy négy órát) , nagyon jót tesz neki, könnyen szeletelhetővé válik. A hűtőből tálaljuk. Aki nem érzi elég édesnek, az a hozzáadott cukor mennyiségét növelheti. De inkább ne. 

Nálunk egy Nutella klónból készült (Choco Nuss), ami kevésbé édes, mint a nagy testvér, ellenben olcsóbb. 

Egyetek jót, ha tudtok! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések