Új Kedvenc Reggeli - Sült Zabpehely

Az új évet lehet kezdeni mindenféle lemondással, vállalással és lehet kezdeni különleges finomsággal is. Most aktuális, egészséges, laktató és elég könnyen elkészíthető. Mondjuk 40 perc alatt. És meg van egy hétre a reggeli. Mindazonáltal. Süssünk zabpelyhet. Bizony mondom Néktek, nagyon jó lesz. Az alábbi recept egy kreatív főzős családi blogról van, thanks for the inspiration. 
Hozzávalók:
- 180 gr nagyszemű zebpehely
-   85 gr barna cukor
- 1 tk. sütőpor
- 1,5 tk. sütőtök fűszer (gyömbér, fahéj, szegfűszeg)
- csipet só
- 350 ml tej
- 200 gr sült sütőtök héja nélkül
- 1 tojás
- 3 tk. olvasztott vaj
- 1 tk. vanília esszencia
- 40 gr aszalt áfonya
(2 ek. juharszirup - opcionális)

Elkészítés

A sütőnket előmelegítjük 175 C-ra. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. 

Egy nagy keverőtálba töltjük a tejet, tojást, olvasztott vajat és sütőtök pürét. Mixerrel alaposan elkeverjük.

Egy másik tálba keverjük össze a száraz összetevőket: cukor, zabpehely, sütőpor, só, sütőtök fűszerek. 

A két tál tartalmát alaposan összekeverjük, majd beleszórjuk az aszalt áfonyát is. A kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk. 

A sütőbe téve 35 percig sütjük. Miután elkészült, kis ideig állni hagyjuk. Kanállal kis tálkába szedjük a reggelire való mennyiséget. Fogyasztás előtt érdemes egy kis meleg tejjel leönteni, de magában is zamatos, egészséges reggeli. 

Amit nem eszünk meg azonnal, hűtőbe téve, akár egy hétig is falatozhatjuk. :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések