Az új évet lehet kezdeni mindenféle lemondással, vállalással és lehet kezdeni különleges finomsággal is. Most aktuális, egészséges, laktató és elég könnyen elkészíthető. Mondjuk 40 perc alatt. És meg van egy hétre a reggeli. Mindazonáltal. Süssünk zabpelyhet. Bizony mondom Néktek, nagyon jó lesz. Az alábbi recept egy kreatív főzős családi blogról van, thanks for the inspiration.
Hozzávalók:
- 180 gr nagyszemű zebpehely
- 85 gr barna cukor
- 1 tk. sütőpor
- 1,5 tk. sütőtök fűszer (gyömbér, fahéj, szegfűszeg)
- csipet só
- 350 ml tej
- 200 gr sült sütőtök héja nélkül
- 1 tojás
- 3 tk. olvasztott vaj
- 1 tk. vanília esszencia
- 40 gr aszalt áfonya
(2 ek. juharszirup - opcionális)
Elkészítés
A sütőnket előmelegítjük 175 C-ra. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy nagy keverőtálba töltjük a tejet, tojást, olvasztott vajat és sütőtök pürét. Mixerrel alaposan elkeverjük.
Egy másik tálba keverjük össze a száraz összetevőket: cukor, zabpehely, sütőpor, só, sütőtök fűszerek.
A két tál tartalmát alaposan összekeverjük, majd beleszórjuk az aszalt áfonyát is. A kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk.
A sütőbe téve 35 percig sütjük. Miután elkészült, kis ideig állni hagyjuk. Kanállal kis tálkába szedjük a reggelire való mennyiséget. Fogyasztás előtt érdemes egy kis meleg tejjel leönteni, de magában is zamatos, egészséges reggeli.
Amit nem eszünk meg azonnal, hűtőbe téve, akár egy hétig is falatozhatjuk. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése