Karácsonyi Ajándék! 5 Gasztro Ötlet

7 nap múlva Karácsony!
Ez egyfajta megnyugvást, hoz, hogy mindjárt itt van, nem kell megőrülni, úgysincs időnk mindenre, viszont amibe belefogunk, abból legalább lesz valami, valami különleges ajándék. Átnéztem az elmúlt öt évet és találtam néhány, még elkészíthető karácsonyi - ehető - ajándék ötletet.

Tojáslikőr keksz -  Itt a link, kattintásra :)
Más családokban, országokban klasszikus hagyománya van karácsonykor a tojáslikőr hörpölésnek. Nálunk ez kimaradt, az édes tömények meg úgy általában. Jöjjön itt egy klassz keksz, aminek az ízesítése olyan, mintha, közben pedig alkoholmentes. Finom és különleges ízű, illatú ajándék.


Moszkauer Itt a link, kattintani tessék :)
Kerek, csokis, narancsos, kis apró falatokban falható, elegáns. Ez mind a moszkauer. Elkészíteni egyre könnyebb, a kezeletlen héjú narancs a kulcs mindehhez, meg egy kis ráfordítás. Időt mindenképp. Imádjuk!


Fahéjas Pillecukor - Itt a pillekönnyű link
Egy mítosz, mely ledönthető. Pillecukor lényegében (répa)cukor nélkül. Mézből, zselatinból, szeretetből és jó ötletből. Este elkészül, reggel már ízesíthető, szeletelhető is, bele a forró kávéba / kakaóba / ajándékba. 


Vérnarancs curd - katt a narancsra
Találtunk kezeletlen héjú narancsot. Itt van hozzá még egy szuper ötlet. Olyan helyre, édes különleges krémet tudunk belőle készíteni, ami után a szeretett megajándékozott csak cuppogni fog tudni :) Ajánlom - finom . 


Répalekvár -  kattint és örül
Nem kell megijedni tőle. XXI. század, a zöldségekből, gyümölcsökből nemcsak pálinka/főzelék készül, hanem különleges lekvár is összejöhet. Ez itt éppen az. Egyben egy találós kérdés is lehet, ha címke nélkül kapja az unokatestvér karácsonyra. Nem fog csalódni. Megjegyzések

Népszerű bejegyzések