Lazacos, cukkinis Mirtilla tészta

Ettetek már friss bio tésztát ? Hogy az miért jó? Miért jobb? Ha egyáltalán? De legalább olasz? 

Mi már ettünk bio, kézműves Mirtilla tésztát. Finom, ízletes, friss, nem szárított. Nem véletlenül.
A szárított és a friss tészta között a különbség? Hát óriási. Elmondhatatlan. De ez talán jó pár olvasómnak nem újdonság. Tészta kézzel, frissen...... Egy magyar, családi vállalkozás készíti, pontosabban Noémi maga, aki több éves olaszországi tartózkodás alatt tanulta ki egy manufaktúrában a kézműves tészta készítő mesterséget. Mestere lett szakmájának, új szerelmének, így most már idehaza is megtalálta a módját és a formáját a kiteljesülésnek. A tökéletes technika, tudás és arányok mellé meglettek a legjobb alapanyagok is, ami jelesül bio minősítésű alapokat jelent. A teljes folyamat, az alapanyagok termelésétől kezdve a kész tésztáig ellenőrzötten és tanúsítvánnyal jóváhagyottan zajlik. A végeredmény egyedülálló, finom, olasz-magyar. Könnyű szószt rá és mehet. 


És egy recept, kedvcsinálónak. Több akad az oldalon...... a bolognai-n túl is van élet......

Pasta con zucchine e salmone affumicato

Hozzávalók:
- 500 gr friss Mirtilla biotészta (pappardelle)
- 200 gr füstölt lazac filé
- 2-3 ek. extra szűz olívaolaj
- 3 közepes cukkini
- kis fej vöröshagyma
- csokor petrezselyem
- bors

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk és nagy lukú reszelőn legyaluljuk ( a reszelni reszelőn szóismétlés, nehezen kerülhető el ).

Hozzáadjuk a hagymához, összekeverjük és 5-8 percig, közepes lángon pirítjuk. Bármennyire is szeretjük a cukkinit, ez nem az a nyers recept. 

Közben forró, sós vízben rugalmasra főzzük a tésztánkat, ami jelen esetben 3 perc. Fontos trükk, hogy a friss, főtt tésztát csak leszűrjük, nem engedünk rá vizet, mert. Lehűti, elrontja. Sőt, a szűrést is végezhetjük okosan, egy villa, vagy kanál segítségével feltekerjük a tésztát s kiemeljük, lecsöpögtetve a főzővízből. Na, ez a legelegánsabb. 

A cukkinihez adjuk az apróra vágott, tépkedett füstölt lazac filét és összekeverjük. Hozzáöntünk a tészta főzővizéből egy deciliter, elkeverjük. Pár percig főzzük. Hozzáadjuk a friss tésztát, elkeverjük.

Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és  meglocsoljuk még egy kis olívaolajjal.

Jó étvágyat!

Mirtilla, köszönjük :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések