Lisztmentes Csokoládétorta - Gasztroakadémia

A Metró Gasztroakadémia  Gourmet képző meghívott egy nagyszerű, izgalmas tréningre, amit: "Minden napi, de nem mindennapi menü" fantázianévvel illettek. Bereznay Tamás vezetésével három kis csapatra osztották a meghívottakat a Metró budaörsi gasztro iskolájában, konyhájában.


A "Minden napi, de nem minden napi menü" a következőkből állt:

- Pappardelle kecskesajttal és spenóttal
- Libamáj goffrival, zöldalmával és gyökérpürével
- Lisztmentes csokoládétorta

Ugye, hogy jól döntöttem, hogy a lisztmentes csokitortát választottam ? :)

otthon is elkészült - nagyon ott van !
Hozzávalók:
- 12 dkg vaj+ kevés a formához
- 22 dkg porcukor + kevés a formához
- 6 db tojás
- 14 dkg étcsokoládé
- 1 csipet só

Elkészítés

A puha vajat, a porcukrot és a csipet sót habosra keverjük. 
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, elkeverjük.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a habos-tojásos masszához.
A fehérjékből kemény habot verünk fel, majd óvatosan, fakanál segítségével, hozzáforgatjuk a csokihoz. 

Sütőformát (26 cm-es, kapcsos tortaforma) papírral kibélelünk, kivajazunk, majd megszórunk egy kevés porcukorral. Ráragad a vajra, nem sül bele a tortánk. A kész masszát a bélelt tortaformába öntjük. A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba. Mindenhol szilárd a teteje. 

Hagyjuk kihűlni. Nagyon pazar! 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések