Színes Nyári Zöldségfasírt

Nahát nahát, csak nem egy új bejegyzés a blogon? De. Sok újdonságot sütöttem az elmúlt három hónapban, most viszont a legfrissebbet hozom ide, a közösbe. Brazília színei benne vannak ebben a finomságban. Ami ugye elsősorban sárga és zöld. De mi lehet a zöld? Továbbra is a legnagyobb kedvenc, a cukkini. Nem fogtok csalódni. A recept forrása Brown Eyed Baker blogja, thanks for the inspiration. 


Hozzávalók - 15-20 fasírthoz
- 2 közepes cukkini, lereszelve (490 gr)
- fél tk só

- 1 ek vaj
- kis fej hagyma apróra vágva
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 cső,csemege kukoricáról levágott kukorica szemei

- 85 gr kukoricadara (finom őrlésű)
- 75 gr fehér liszt
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 3/4 tk só
- őrölt bors ízlés szerint
- 180 ml író (helyettesíthető: 80 % tej és 20 % joghurt, pár csepp citromlével)
- 1 tojás, felverve
- olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk és közepes méretűre reszeljük (nem a legkisebb lukon). 
  2. Hozzáadjuk a fél teáskanál sót, összekeverjük, tíz percig állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a nedvességet.
  3. A vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a felaprított hagymákat, majd puhára pároljuk, kb. 5 perc alatt. Hozzáadjuk a levágott kukorica szemeket, s kevergetés közben, további 5 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről.
  4. Egy nagy tálban összekeverjük a kukorica darát, a lisztet, szódabikarbónát, sót, borsot.
  5. Egy másik tálban felverjük a tojást és összekeverjük az íróval.
  6. Hozzáadjuk a hagymás-kukorica keveréket és a cukkinit, majd elkeverjük.
  7. Hozzáadjuk a kukorica lisztes keveréket is, majd az egészet összekeverjük.
  8. Olajat teszünk egy serpenyőbe, közepes hőfokra állítva. 
  9. Kézzel, vagy egy nagyobb kanál segítségével megformázzuk a nyári fasírtjainkat. Óvatosan beletesszük őket a forró olajba, majd mindkét oldalukat barnára sütjük.
  10. Lehet, hogy néhány szem kukorica kipotyog majd sütés közben a fasírtunkból, de annyi baj legyen. 
  11. Tálaljuk friss paradicsom salátával, tejföllel, vagy csak úgy magában. Ízlés szerint a fasírtok még megszórhatóak sóval (csak finoman). 
Jó étvágyat! 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések