Nos, ennél egyszerűbb nem sok van. Tíz perc összedobni, aztán kicsit (egy óra) hűsölés a hűtőben, s mehet is a munkahelyi ebédszállító dobozba. Az egyszerűsége ellenére, ilyen saláta még sosem került az asztalunkra. Az alapötletet a Taste of Home oldaláról merítettem, de a végeredmény azért inkább saját. Ennek ellenére nagyon ízlett Mindenkinek. Blogra való.
Hozzávalók
- 25 - 30 dkg rigatoni tészta (másfajta is lehet persze)
- 1 konzerv tonhal
- 10 kisebb rózsa brokkoli (fagyasztott)
- 2 szál újhagyma
- 2 ek. kukorica (konzervből)
- 2 ek. zöldborsó (fagyasztott)
- só, bors
Öntet
- 4 ek. majonéz
- 2 ek tejföl
- 2 tk magos mustár
- 1 tk. almaecet
- só, bors
Elkészítés
- A tésztát, a csomagoláson feltüntetett idő figyelembe vételével - megfőzzük, leszűrjük.
- A brokkolit szintén lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük. Pár perc alatt elkészül. Amikor már kezd puhulni, hozzátesszük a kis borsót is, kicsit még főzzük, majd együtt leszűrjük.
- A tonhal konzervet kinyitjuk, majd lecsurgatjuk az olajat róla.
- Az újhagymát apró karikákra szeleteljük.
- A brokkoli rózsákat is negyedekre szeljük, petrezselymet aprítjuk.
- A tésztára pakoljuk a tonhalat, brokkolit, kukoricát, borsót és újhagymát. Mindezt óvatosan összekeverjük. Sót és borsot, csak óvatosan, még jön az öntet.
- Az öntet összetevőit is elkeverjük.
- Ráöntjük a salátára, majd megint csak óvatosan összeforgatjuk.
- Lefedjük salátánkat, majd 1 órára mehet a hűtőbe, összeérnek az ízek, illetve azonos hőmérsékletű lesz benne minden.
Ebédre, vacsorára, "csak úgy", magában is kiadós és finom étel.
Randira, az alapanyagok egy része miatt - mondjuk - megosztó.
Blogra és pociba való ~ úgy érted :-)
VálaszTörlés