Banánkenyér, Túró, Zabpehely

A banán régen nem déli gyümölcs volt a szememben, hanem téli gyümölcs. A szocializmus vége felé egyértelműen a tél néha elérhető, kiegészítő gyümölcse volt. Tehát idény gyümölcsnek nem ismerném fel. Az ajándék banán, hiába kerül uzsonnás táskába is, keksz és joghurt mellé, ellensúlyozandó a Delmás, Ligás iskolai menzát, marad bőven. Adja magát, hogy legyen muffin, de az banán takarékos. A fagyasztás rövid ideig ad gusztusos végeredményt, a fagyi most nem játszik. Még túró is van. Legyen világosság, legyen banánkenyér, zabpehellyel, túróval. A recept a Kate in the Kitchen oldalról, felezve. Mercy. 

Hozzávalók:
  • 3 érett banán, összetörve
  • 100 gr túró
  • 80 ml tej
  • 50 gr barna cukor
  • 2 ek semleges olaj (szőlőmag, stb)
  • 1 tojás
  • 80 gr zabpehely (nagyszemű)
Az összetevőket alaposan elkeverjük és 15 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely is megpuhulhasson. 




Száraz hozzávalók:
  • 130 gr teljes kiörlésű liszt
  • 65 gr sima, fehér liszt
  • 1 tk só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
A száraz összetevőket egy tálba öntjük, összekeverjük. A zabpehelyere szánt 15 perc elteltével a két szubsztanciát összekeverjük, egyenletes, krémes állagúra. 

A sütőt 180 C-ra melegítjük. Püspökkenyér formát vagy mint nálunk, 6-os, kis vekni formát vajjal kikenünk (az amerikai receptben szereplő cooking spray egyelőre ismeretlen számomra).

A formába öntsük, kanalazzuk a banánkenyeret. Kicsit rázogatjuk, hogy ne legyenek benne buborékok. 


30 perc alatt (villanytűzhelyen, légkeveréssel) megsütjük. Tűpróbáig. Utána, biztonsági okokból (éjszaka készült és korábban egy vacsora már volt - palacsinta) félretesszük, míg teljesen ki nem hűl. Aztán reggeli lesz belőle. Biztonsági okokból. Egy nap egy vacsora elég. Ugye? :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések