"Nutellás" Sült Kalács

Ez egy túl egyszerű bejegyzés lesz most. Viszont, mivel háromszor is elkészítettem egymás után, s még érdeklődő is akadt, aki kéri a receptet, így hát. Ritka bejegyzés, egyszerű, mondjuk úgy  "Comfort Food". Az ötlet: innen. Érdemes. 

Hozzávalók:
- 8 szelet házi kalács (jó lehet bolti is, de abban sok a hozzáadott értéktelenség)
- 6 evőkanál mogyorókrém (lehet bolti is, mert abban legalább van emulgálószer)
- 6 evőkanál natúr krémsajt (ebből is van bolti :) )
- friss bogyós gyümölcsök (opcionális - ilyenkor ősszel annyira nem)

Elkészítés

A nyolc szelet kalácsot egy megfelelő rácsra tesszük és grillen, sütőben  (elektromos vagy hagyományos faszén/gáz) az egyik oldalukat megpirítjuk. Legyen szép barna, ropogós, de ne karcolja a fogínyünket.A sütő hőfokától függően 5-8 perc. Figyeljünk rá. 

Kivesszük a grillből és szépen megfordítjuk a kalács szeleteket. Ha jól dolgoztunk, a másik, világos oldaluk puha és friss maradt. Párba rendezzük a szeleteket. 

Egyik felüket megkenjük a mogyoró krémmel. Másik felüket megkenjük a natúr krémsajttal (nem a tömlős, ömlesztett sajtra gondolunk - aka Boci-  most, hanem egy semleges, sűrű, tejfölből vagy joghurtól kicsepegtethető krémre. Óvatosan összeragasztjuk a két fél kalácsot. Szendvicset formázunk és ujjongunk. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a szendvicseket és a sütőbe visszatéve, immár nem grill fokozaton, de alaposan átsütjük, melegítjük a kalácsokat. A tepsi és a sütőpapír a krémek állaga miatt, praktikusan használandó, mert a rácsról BIZTOSAN le fog folyni valami finomság.

Szintén, 8-10 percet töltenek a szendvicsek a sütőben. Ezt követően kivesszük s kicsit hűlni hagyjuk őket, mert a tűzforró mogyorókrém veszélyes, bár finom. 

Apróra vágott bogyós gyümölcsöket kínálunk mellé, vagy csak úgy, cuppogva befaljuk. Olvasztott csokoládé is csorgatható még a tetejére. Ha fokozni akarjuk. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések