Ugrás a fő tartalomra

"Nutellás" Sült Kalács

Ez egy túl egyszerű bejegyzés lesz most. Viszont, mivel háromszor is elkészítettem egymás után, s még érdeklődő is akadt, aki kéri a receptet, így hát. Ritka bejegyzés, egyszerű, mondjuk úgy  "Comfort Food". Az ötlet: innen. Érdemes. 

Hozzávalók:
- 8 szelet házi kalács (jó lehet bolti is, de abban sok a hozzáadott értéktelenség)
- 6 evőkanál mogyorókrém (lehet bolti is, mert abban legalább van emulgálószer)
- 6 evőkanál natúr krémsajt (ebből is van bolti :) )
- friss bogyós gyümölcsök (opcionális - ilyenkor ősszel annyira nem)

Elkészítés

A nyolc szelet kalácsot egy megfelelő rácsra tesszük és grillen, sütőben  (elektromos vagy hagyományos faszén/gáz) az egyik oldalukat megpirítjuk. Legyen szép barna, ropogós, de ne karcolja a fogínyünket.A sütő hőfokától függően 5-8 perc. Figyeljünk rá. 

Kivesszük a grillből és szépen megfordítjuk a kalács szeleteket. Ha jól dolgoztunk, a másik, világos oldaluk puha és friss maradt. Párba rendezzük a szeleteket. 

Egyik felüket megkenjük a mogyoró krémmel. Másik felüket megkenjük a natúr krémsajttal (nem a tömlős, ömlesztett sajtra gondolunk - aka Boci-  most, hanem egy semleges, sűrű, tejfölből vagy joghurtól kicsepegtethető krémre. Óvatosan összeragasztjuk a két fél kalácsot. Szendvicset formázunk és ujjongunk. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a szendvicseket és a sütőbe visszatéve, immár nem grill fokozaton, de alaposan átsütjük, melegítjük a kalácsokat. A tepsi és a sütőpapír a krémek állaga miatt, praktikusan használandó, mert a rácsról BIZTOSAN le fog folyni valami finomság.

Szintén, 8-10 percet töltenek a szendvicsek a sütőben. Ezt követően kivesszük s kicsit hűlni hagyjuk őket, mert a tűzforró mogyorókrém veszélyes, bár finom. 

Apróra vágott bogyós gyümölcsöket kínálunk mellé, vagy csak úgy, cuppogva befaljuk. Olvasztott csokoládé is csorgatható még a tetejére. Ha fokozni akarjuk. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke