Ugrás a fő tartalomra

A másik legjobb cukkini kenyér

Már azt hittem, nincsen tovább. Hogy elég volt, vége. De közben előkerült a másik. A másik legjobb cukkini kenyér. Az egyik után. 2.0. Nagy szavak, melyeket nagy tettek és "nem ígéret" kenyerek követnek. Salt Lake City egyik híres pékségében (Lion House Bakery)készül így. Az Eat Cake for Dinner - jó kis név, mi? - blogon olvastam, könyvjelző és cukkini. Úgy nyersen, csak a tésztája is jól fogyott, de az igazi, a sütőből került elő. A képekért elnézést, a kamera szervizben, a telefon csak ennyit.
Hozzávalók 2 kenyérhez

- 230 ml növényi olaj - semleges ízű
- 300 gr barnacukor
- 375 gr finom liszt
- 3 tojás
- 3 tk vanília eszencia
- 360 gr hámozott, reszelt cukkini
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 3 tk őrölt fahéj
- 1/4 tk sütőpor

Elkészítés

A tojásokat, a cukort és az olajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, só, sütőport és szódabikarbónát. Alaposan elkeverjük. A reszelt cukkini következik, majd a liszt és a fahéj. Itt óvatosan keverjük, mivel a fahéj (őrölt) a legkisebb mozdulatra is, szívesen repül ki a tálból. 

170 C-ra előmelegített, nálunk légkeveréses sütőbe, hosszúkás, sütőpapírral kibélelt, gyümölcskenyér formák (más nem volt) kerültek, s bele, két felé osztva a kenyérkék tésztája. A nyers tészta kimérve, a fenti mennyiségekkel kenyerenként kb. 560 grammot nyomott, tehát nagy adag finomságot készítünk.

A sütőben, ahogy mondani szokták - tűpróbáig sütjük -  a recept szerint ez kb. 60 perc után fog elérkezni.  Becsülettel hagyjuk kihűlni, de utána nincs kifogás, úgy el fog tűnni az asztalról, mintha ott sem lett volna.

Ideális reggelire, vagy iskolai, otthoni uzsonnára. Egyszerű, nagyszerű, szeretjük. Kicsit a lányok is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke