A másik legjobb cukkini kenyér

Már azt hittem, nincsen tovább. Hogy elég volt, vége. De közben előkerült a másik. A másik legjobb cukkini kenyér. Az egyik után. 2.0. Nagy szavak, melyeket nagy tettek és "nem ígéret" kenyerek követnek. Salt Lake City egyik híres pékségében (Lion House Bakery)készül így. Az Eat Cake for Dinner - jó kis név, mi? - blogon olvastam, könyvjelző és cukkini. Úgy nyersen, csak a tésztája is jól fogyott, de az igazi, a sütőből került elő. A képekért elnézést, a kamera szervizben, a telefon csak ennyit.
Hozzávalók 2 kenyérhez

- 230 ml növényi olaj - semleges ízű
- 300 gr barnacukor
- 375 gr finom liszt
- 3 tojás
- 3 tk vanília eszencia
- 360 gr hámozott, reszelt cukkini
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 3 tk őrölt fahéj
- 1/4 tk sütőpor

Elkészítés

A tojásokat, a cukort és az olajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, só, sütőport és szódabikarbónát. Alaposan elkeverjük. A reszelt cukkini következik, majd a liszt és a fahéj. Itt óvatosan keverjük, mivel a fahéj (őrölt) a legkisebb mozdulatra is, szívesen repül ki a tálból. 

170 C-ra előmelegített, nálunk légkeveréses sütőbe, hosszúkás, sütőpapírral kibélelt, gyümölcskenyér formák (más nem volt) kerültek, s bele, két felé osztva a kenyérkék tésztája. A nyers tészta kimérve, a fenti mennyiségekkel kenyerenként kb. 560 grammot nyomott, tehát nagy adag finomságot készítünk.

A sütőben, ahogy mondani szokták - tűpróbáig sütjük -  a recept szerint ez kb. 60 perc után fog elérkezni.  Becsülettel hagyjuk kihűlni, de utána nincs kifogás, úgy el fog tűnni az asztalról, mintha ott sem lett volna.

Ideális reggelire, vagy iskolai, otthoni uzsonnára. Egyszerű, nagyszerű, szeretjük. Kicsit a lányok is.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések