Ez egy szuperjó dolog. Enyhe fokhagyma illat, kellemes aroma a bélzetben, kívül ropogós, belül ilyen letekerhető, sűrű, békebeli kifli. Szóval valami egészen tökéletes.A dagasztás nélküli kenyérhez képest csak egy kicsit bonyolultabb, ám friss vajjal, sajttal, salátával isteni vacsora / reggeli lesz belőle. A receptet most készítem harmadszorra, ideje megmutatni.  Chef Vikinél olvastam. Hála legyen!
Hozzávalók:                                                                               Ingredients: 
- 2 dl víz                                                                                      200 ml water
- 50 dkg kenyérliszt                                                                     500 gr bread flour
- 1 dl tejföl                                                                                  100 ml sour cream                                                                     
- 2 tk cukor                                                                                 2 teaspoon sugar
- 2 tk só                                                                                      2 teaspoon salt
- 3 gerezd zúzott fokhagyma                                                       3 cloves of grated garlic
- 1/3 friss élesztő                                                                        18 gr fresh yeast
Elkészítés
- Meleg vízben elmorzsoljuk az élesztőt és hozzá keverjük a cukrot. Megvárjuk, míg szépen felfut (5 perc).
 - A többi összetevővel összekeverjük és alaposan meggyúrjuk. Ha nagyon ragadós a tészta, kis lisztet használhatunk még. 5 percig gyúrjuk, egyenletes, homogén tésztát kapunk.
 - Konyharuhával lefedett tálba tesszük, s hagyjuk duplájára kelni (2 óra).
 - Lisztezett deszkára borítjuk, majd kezünkkel lepény formára lapítjuk vagy kinyújtjuk kör alakúra.
 - 8 felé vágjuk a tésztát. A cikkelyeket a szélesebb végüknél kezdve, szorosan feltekerjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.További 25 percet hagyjuk pihenni.
 - A sütőt begyújtjuk és 180 fokra melegítjük elő. Kis tálba vizet teszünk az aljára, hogy gőzt képezzünk.
 - Vízzel lepermetezzük a szép dagi kifliket, s ízlés szerint, nagy szemű sóval megszórjuk.
 - A sütőbe téve, 25-30 perc alatt szép, ropogós barnára sütjük.
 - Miután kivettük, még egyszer fújjuk le vízzel, így még ropogósabb lesz a végeredmény. Langyosan, azon nyomban fogyasszuk.
 
- Put the yeast and the sugar into a lukewarm water, mix it and let it rise for five minutes.
 - Mix all ingredients together and knead into a solid dough. Use some additional flour if needed, because it's too sticky.
 - Place it in a bowl and cover with dishtowel and let it rise for 2 hours.
 - Place it into a floured place and form a round (30 cm) by hand or rolling-pin.
 - Cut that circle into 8 pieces, like a pizza slices.
 - Roll up tight each pieces from the wide side to the narrow end. This is the formating procedure of the crescents.
 - Place them ( all the 8 rolls) into a oven pan, covered by baking sheet. Have some distance between the rolls, as they will grow / dough.
 - Let them rise 30 minutes more, on a warm place.
 - Preheat the oven to 180 C and place 1 liter hot water in a small bowl, to the bottom of the owen. This is important to make water vapour - that serves bread baking so much. Supports rise and softness of the rolls.
 - Spray water to the rinsed rolls and spread with salt, optionally.
 - Place the pan into the oven and bake it for 25-30 minutes. Refill the water if it's neccesary.
 - Place the ready made crescents into a cooling rank and spray them by water gently. That makes the cover even more crispy.
 - You should eat it while it's still warm - with butter, cream cheese, whatever fills your needs......
 
Köszi :-))) Örülök, hogy ízlett nektek!
VálaszTörlésharmadszorra készült, most lett igazán tökéletes :) csak úgy faltuk....... köszi még egyszer.
TörlésCsodaguszták! Az ellenőrző szerint nincs ilyen szó, pedig szerintem csak ez írja le ezeket a kifliket!
VálaszTörlés