Íme, a friss konyhához egy egyszerű és friss, ízletes gyümölcs turmix. Ezt a turmixot két napja készítem, folyamatosan, s mire eljön az idő, hogy megírjam, hát elmegy a jó idő. A turmix, az időjárástól függetlenül nagyon tutti, ajánlani tudom, annak ellenére, hogy még nem idény gyümölcsből készült, ám fagyasztottból, s hogy könnyű reggelire, vacsorára. Az inspiráció az "extra finomságok" magazinból van, 2008/2, nem most volt :)
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg málna vagy eper
- 2 ek. méz
- fél citrom facsart leve
- 4 dl joghurt
- 4 dl tej
A málnát (epret) késes mixerbe tesszük, rácsorgatjuk a mézet és a citromlevet s leaprítjuk. Kis tálba öntjük. A tejet és a joghurtot, szintén a késes mixerbe öntjük s pár perc alatt habosra keverjük/turmixoljuk. 4, magas falú üveg pohárba (nálunk ennek hiányában boros poharak kerültek elő, végre használhatjuk is) töltjük szét a habos, joghurtos keveréket.
Evőkanállal, óvatosan kanalazzuk bele a gyümölcs pépet. Poharanként 4 evőkanál jutott, erősen gyümölcsös végeredményhez fogunk jutni. Még nem keverjük el. Türelem. Hogy összeérjen, besűrűsödjön turmixunk, pár órára, vagy akár egy éjszakára is (reggelire isteni, mondom) hűtőszekrénybe tesszük.
Fogyasztás előtt kanállal felkavarjuk, kanalazzuk, vagy laza mozdulattal megisszuk. És utána nyammogunk. Hogy de jó volt.
Egy kehelyre én is beneveznék. Nagyon guszta, ahogy kettéválik a pohár alján...
VálaszTörlésKöszi - furcsa, hogy frissen egyáltalán nem keveredik el, ha pihenget a hűtőben, lesüllyed, de amikor felkavarjuk, felkavaróan finom érzés jön utána :)
TörlésHú, tök jó habos!!!
VálaszTörlésbizony ám, s meglepően finom is hozzá :)
Törlés