Ugrás a fő tartalomra

Friss Gyümölcs Turmix

Íme, a friss konyhához egy egyszerű és friss, ízletes gyümölcs turmix. Ezt a turmixot két napja készítem, folyamatosan, s mire eljön az idő, hogy megírjam, hát elmegy a jó idő. A turmix, az időjárástól függetlenül nagyon tutti, ajánlani tudom, annak ellenére, hogy még nem idény gyümölcsből készült, ám fagyasztottból, s hogy könnyű reggelire, vacsorára.  Az inspiráció az "extra finomságok" magazinból van, 2008/2, nem most volt :)

Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg málna vagy eper
- 2 ek. méz
- fél citrom facsart leve
- 4 dl joghurt
- 4 dl tej
 Elkészítés
A málnát (epret) késes mixerbe tesszük, rácsorgatjuk a mézet és a citromlevet s leaprítjuk. Kis tálba öntjük. A tejet és a joghurtot, szintén a késes mixerbe öntjük s pár perc alatt habosra keverjük/turmixoljuk. 4, magas falú üveg pohárba (nálunk ennek hiányában boros poharak kerültek elő, végre használhatjuk is) töltjük szét a habos, joghurtos keveréket.
Evőkanállal, óvatosan kanalazzuk bele a gyümölcs pépet. Poharanként 4 evőkanál jutott, erősen gyümölcsös végeredményhez fogunk jutni. Még nem keverjük el. Türelem. Hogy összeérjen, besűrűsödjön turmixunk, pár órára, vagy akár egy éjszakára is (reggelire isteni, mondom) hűtőszekrénybe tesszük. 
Fogyasztás előtt kanállal felkavarjuk, kanalazzuk, vagy laza mozdulattal megisszuk. És utána nyammogunk. Hogy de jó volt. 



Megjegyzések

  1. Egy kehelyre én is beneveznék. Nagyon guszta, ahogy kettéválik a pohár alján...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi - furcsa, hogy frissen egyáltalán nem keveredik el, ha pihenget a hűtőben, lesüllyed, de amikor felkavarjuk, felkavaróan finom érzés jön utána :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke