Ugrás a fő tartalomra

Csokis Banános Süti

Végre süti. Hogy most éppen gyereknap, az csak külön jóság. A blogon a sütiket nézi, keresi mindenki. Mert a süti jó, vagy legalábbis jó oldalát mutatja :) Ez egy elég jó süti, amolyan bisztróba való, gyors, egyszerű, bármikor készíthető és a két fő összetevő : banán és csokoládé, mentén tévedni, nem nagyon lehet. A süti forrása: Ági főz, illetve: Főzőmasina, mert ez utóbbit olvastam előbb. Telefon, instagram fotók, elnézést a minőségért. 

Hozzávalók:
- 1 egész banán
- 10 dkg csokoládé
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg barna cukor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 10 dkg vaj
 Elkészítés

  1. A csokit apróra vágjuk. A lisztet, kakaóport összekeverjük a csokival. 
  2. A tojást feltörjük/ felverjük. A banánt szétnyomkodjuk villával és összekeverjük a tojással, puha vajjal és cukorral.
  3. A lisztes keveréket kanalanként hozzáadjuk a tojásos-banános masszához. Keverjük, összedolgozzuk a két keveréket. Elég ragacsos a végeredmény, érdemes lenyalogatni az ujjunkat. 
  4. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Tepsit kibélelünk sütőpapírral és golyókat formázunk nedves kézzel a ragacsos masszából. Nem túl szorosan tesszük őket a papírra. 
  5. 20-25 perc alatt készre sütjük őket. Kicsit hűlnek a rácson, majd 5 perc alatt mind elfogynak. 



 Pohár friss tejjel vagy turmix-szal nagyon finomak lehetnek. Nálunk nem volt erre már idejük :)


Megjegyzések

  1. Nyami el tudom képzelni egy nagy pohár banénturmix, vagy tejeskávé mellé. Guszta gombócok :)

    VálaszTörlés
  2. Bomba jól néznek ki ezek a kis gombócok. Nálunk csak úgy sorra tűnnének el, ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  3. Köszi a sok nyammogást, ezek tényleg ilyen sütik. Édesek, ragacsosak és gyorsan elgurulnak......

    VálaszTörlés
  4. Bent van a sütőben :D Alig várom legyen kész, nyersen jó volt az íze, majd beszámolok, milyen lett :)

    VálaszTörlés
  5. Válaszok
    1. 110 perccel ezelőtt született az előző bejegyzés, azóta tutti már egy darab sem maradt belőle. Örülök, hogy ilyen jól sikerült :)

      Törlés
    2. Ilyen lett: http://kataakonyhaban.blogspot.com/2012/05/csokis-bananos-mogyoros-keksz.html
      Nagyon szerettük :) Szerettem volna hozzni a kollégáknak is, de már nem volt amit :)) Majd legközelebb :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke