Természetesen a húsvéti sonka maradék témakörében számtalan szebbnél szebb megoldás születik. Legjobb frissen sült kenyérrel megenni. Hamarjában. Ha mégsem sikerül, vagy kicsit nehezítenénk a dolgon, íme egy gyors és könnyű módja a finom quiche (tésztában sült) vacsorának. A recept forrása: kitchensimplicity.com, thanks for sharing.
Hozzávalók
-1 csomag friss, leveles tészta
- 20 dkg apróra vágott húsvéti sonka
- 4 zöldhagyma
- kevés olívaolaj
- 1,5 csésze tej
- 3 tojás
- só, bors
- 15 dkg sajt (parenyica)
Elkészítés
A sonkát és a zöld hagymát apróra vágjuk. Serpenyőbe kis olajat forrósítunk, s megpirítjuk benne a sonkát, hagymát. Egy tálba öntjük a tejet, beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Géppel alaposan elkeverjük, kicsit fel is verjük a tejes-tojásos keveréket.
Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. Egy pite sütő tálat (kerámia, viszonylag magas fala van, kifelé szélesedik) zsiradékkal kikenünk, majd a friss, leveles tésztát belesimítjuk. Közepére halmozzuk a sült sonkás hagymát. Ráöntjük a tejes-tojásos keveréket. Reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét, mindenhol egyenletesen.
Az előmelegített sütőben, 20 perc alatt ropogósra sütjük. Akkor kész a quiche, ha a közepe már nem puha, nem rezeg. A sütőből kivéve, 15 percet hagyjuk hűlni. Szeleteljük, majd tálaljuk. Frissen az igazi, bár másnap reggelire is nagyon finom volt. A maradék maradéka is jól esett :)
Hú, ezt most szívesen megkóstolnám! Hm...fogom is asszem, leszaladok sajtért. Köszi a tippet! :)
VálaszTörlés