Szilveszterkor, 2010-ben készítettem először ezt a finomságot. Sikerült olyan maradandót alkotnom, hogy tavaly is kérték, jöhetett az ismétlés. Recept és inspiráció az ildygastro-ról. Köszi.
Hozzávalók: - 500 ml frissen facsart vagy dobozos, de 100 %-os gyümölcslé, nálunk narancs
- 2 kis zacskó zselatin por
- 3 ek. barna cukor
- reszelt csoki
Elkészítés
A gyümölcslevet és a cukrot összekeverem egy megfelelő méretű lábosban. Elkezdem melegíteni. Amikor langyos, hozzáadom a zselatin port. Összekeverem. Forralásig melegítem, majd lehúzom a tűzről. Kis tálkákba töltöm, hagyom kihűlni. A végleges, igazi zselé forma, állag eléréséhez legalább 3 órára beteszem a hűtőszekrénybe.
Kellemes és a citrusos narancs ízzel harmonizáló a tetejére reszelt ét vagy tej csokoládé.
Késsel jól és könnyen szeletelhető. Vicces és finom édesség. Gyerekeknek (is) ajánlott.
Dúsítható valódi gyümölcs darabokkal is, mondjuk szép piros, bogyós gyümölccsel.
Narancs+csoki= Ízbomba! Karácsonyra zselés szaloncukrot akartam csinálni, mire észbe kaptam, a gyerekek kieszegették a jégkockatartóból a narancs rezgőket...:o)) Guszta így egyben is!
VálaszTörlésEz tényleg pofonegyszerű finomság!
VálaszTörlésKipróbálom.