Narancs zselé szilveszterkor

Szilveszterkor, 2010-ben készítettem először ezt a finomságot. Sikerült olyan maradandót alkotnom, hogy tavaly is kérték, jöhetett az ismétlés. Recept és inspiráció az ildygastro-ról. Köszi. 
Hozzávalók: 
- 500 ml frissen facsart vagy dobozos, de 100 %-os gyümölcslé, nálunk narancs
- 2 kis zacskó zselatin por
- 3 ek. barna cukor
- reszelt csoki
Elkészítés
A gyümölcslevet és a cukrot összekeverem egy megfelelő méretű lábosban. Elkezdem melegíteni. Amikor langyos, hozzáadom a zselatin port. Összekeverem. Forralásig melegítem, majd lehúzom a tűzről. Kis tálkákba töltöm, hagyom kihűlni. A végleges, igazi zselé forma, állag eléréséhez legalább 3 órára beteszem a hűtőszekrénybe.

Kellemes és a citrusos narancs ízzel harmonizáló a tetejére reszelt ét vagy tej csokoládé. 
Késsel jól és könnyen szeletelhető. Vicces és finom édesség. Gyerekeknek (is) ajánlott. 
Dúsítható valódi gyümölcs darabokkal is, mondjuk szép piros, bogyós gyümölccsel.

Megjegyzések

  1. Narancs+csoki= Ízbomba! Karácsonyra zselés szaloncukrot akartam csinálni, mire észbe kaptam, a gyerekek kieszegették a jégkockatartóból a narancs rezgőket...:o)) Guszta így egyben is!

    VálaszTörlés
  2. Ez tényleg pofonegyszerű finomság!
    Kipróbálom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések