Ugrás a fő tartalomra

Vidám, Boldog Új Évet Mindenkinek!

Ausztrália már odaát van. Mi még ideát. Mindez csak nézőpont kérdése. Meg a misztikum. Hogy mi van odaát. Hát vasárnap. Húsleves és rántott hús krumplival. :) Persze. Minden nap egy újabb lehetőség. Hogy nyitott szemmel járva, olyat főzz, amivel másoknak, magadnak örömet okozhatsz. Hátha sikerül. 
Továbbra is azt kívánom Nektek, hogy olvassatok sokat, beszélgessetek és barátkozzatok, ne csukjátok be magatokat. Egyetek finomat, próbáljatok meg mondjuk kenyeret sütni, szívesen segítek, örömmel. Mert az alkotás öröme jövőre is vár reánk. Mert a 2012 az ugye smafu :)

Boldog és Vidám Évkezdést Nektek! 


Megjegyzések

  1. Nálunk is egy órával korábban lesz odaát. De én az otthoni éjfélt érzem, akkor lesz nekem jövöre. A samoaiak meg nem tudom, hogy éreznek...

    VálaszTörlés
  2. A boldog és vidám évkezdés után legyen sikeres az egész 2012-es esztendő!

    VálaszTörlés
  3. Tök hibbant vagyok... Nálunk 1 órával késöbb lesz jövöre! Akkoris a magyar idö szerint (is) koccintok :D

    VálaszTörlés
  4. A sütés közben megiszogattam egy üveg habzóbort, most elég nehezemre esik összerakni egy ilyen összetett mondatot, de szerencsére csak családi szilveszterünk lesz. Bár most elég enyhe az idő, lehet, hogy sétálunk egyet. De ez lényegtelen, ez a lényeg: BÚÉK!

    VálaszTörlés
  5. Már ideát vagyunk...egy új év küszöbén.Remélem sok jót tartogat Neked,Nekünk,mindnyájunknak.BUÉK!

    VálaszTörlés
  6. Boldog Új Évet Neked és kis Családodnak!! :)

    VálaszTörlés
  7. BUÉK!
    Igen hálás üdvözlet a ropogós kiflikért és legyen úgy minden ahogy kívántad!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke