Selymes Tonhalkrém

Kicsi lányaim gyakran emlegetik a Nagymama (Anyukám) tonhal krémjét. Hogy ők nem szeretik a tonhalat, csak azt a krémet. Jó kis paradigma. Nos, olyan krémet nem tudok, de két jónak kinéző krémből létrejött egy harmadik. Ami tényleg finom. Limara és Colors In The Kitchen krémjeiket köszönöm, léptünk eggyel tovább.
Hozzávalók:

  • 140 gr olajos tonhal konzerv
  • 2 db főtt kemény tojás
  • 2 ek majonéz
  • 5 dkg puha vaj vagy margarin
  • só, bors ízlés szerint
  • 125 gr, azaz 1 db mozzarella sajt 
  • 1 ek citromlé
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük, majd megtisztítjuk héjuktól. A tonhal konzervről alaposan lecsurgatjuk az olajat. A mozzarella sajtról leöntjük a levét. A vajjal együtt, az összes összetevőt turmixba vagy késes mixerbe tesszük, s alaposan krémesítjük. Sóval, borssal, ízlés szerint ízesítjük. 

Lágy, krémes, selymes végeredményt kapunk. Együk frissen sült kenyérrel vagy pirítóssal, vagy csak úgy magában, kiskanállal. Nagyon jó. Szerintem. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések