Hát egy éves lett a kis drága. Sosem gondoltam volna. Hogy eljut eddig. 365 nappal ezelőtt nem recepttel, hanem egy kis megnyitó (open up, open up) írással, lamentálással kezdtem. Sok minden történt.
Hozzávalók: 500 gr szilva, 30 gr vaj, 2 ek cukor. A tésztához: 60 gr liszt, 30 gr kakaópor, 120 gr cukor, 70 gr étcsoki olvasztva, 200 ml tejszín, 100 ml tej, 3 tojás.
Elkészítés
source: lonesentry.com |
Statisztikailag és egyébként is. A statisztika szárazabb, de érdekes egy darabig nézegetni :)
- 135 bejegyzés, 819 komment.
- 108 blog követő, állandó olvasó. Nekik nagyon örülök, jó érzés, hogy vannak, hogy van ilyen.
- 144 FB rajongó, követő lájkoló. Őket is köszönöm/szeretem, bár ott még messze az egy év.
- 46 909 oldal megtekintés. Osztva 365-el. Napi, átlag 127. Ez szerintem nagy szám :)
- Szellemkep Radio666 élő adás - életmű és receptek. Izgalmas és megtisztelő lehetőség. Sokan hallgattátok, talán megfoghatóbb lettem.
- Legalább hat blogon hivatkozás - olvasnivaló lett belőlem. Citromhab, Kutya és Konyha, Chef Viki, Birtokos eset, Barbi konyhaja, Szellemkep, Illés Krisz konyhaja. Nagy megtisztelés és köszönöm. Felemelő érzés. Mintha valóban értéket képviselne, amit csinálok.
- Olvasók Magyarországtól Izraelig szerte a világon. Gondolom, elsősorban magyarul értők. Sziasztok mindenfelé.
És az egyébként. Hirtelen mindenki blogot csinált. Hirtelen "felhígult" a gasztro blog társadalom. Hirtelen mindenki főz és megmutatja. Szerintem ez nagyon jó, az önmegvalósítás, a valahová tartozás élménye. Az olvasók iránti tisztelet és alázat, a visszajelzés megbecsülése. Mert igazából csak az élményt és a receptet tudja megosztani az ember virtuális, olvasó barátaival, a sütiket és egyéb ennivalókat csak a szeretteivel. Akik viszont elégedetten dőlnek hátra, hogy : "Apa, ilyen jót még sosem csináltál". A mérce magas s általában sikerül megugrani. Ha örömet szerzek a főztömmel, mert amit kapnak, jókedvvel, izgalommal eszik. Ha olyat kapnak, amit korábban nem, s bejön, büszkeség. Ilyen volt a cukkini. Állandó poén lett belőle.
Blogot írni, fotózni, közzétenni, tartalmat szolgáltatni jelentős idő és energia ráfordítás. Néha több, mint maga az étel elkészítése. Határt húztam magamban, a szükséges, hasznos sütés/főzés illetve a családom és egyéb állatfajták viszonylatában. Mert ők nem tudják megvárni, hogy majd előbb megírom, aztán játszás/kutyasétáltatás vagy csak közös együttlét. Mert a blogot egyedül írja az ember, odafigyel, külvilágot kizár. De mégis a külvilág a fontosabb. Így a blog akkor íródik, amikor kedv, idő és mondanivaló engedi. Nem kényszerít közlésre, de a jól sikerült és osztozásra váró receptek gyűlnek és néha kikérezkednek. A blogra, mások képernyőjére. Saját magunknak emlékeztetőbe. Cetli helyett.
Tehát büszkeség. A blog ötletét a Csak a puffin blog gazdája ültette el a fejemben, tehát először is neki köszi. A támogatást, a moderálást. Írta anno, hogy még nem látja a sütit sütő férfi képét, de alakul a dolog. Remélem, az elmúlt egy év mutat valami fejlődést. Szólok, ha megnyitom saját valódi Beastie Bisztrómat :)
És az ünnepi süti, ami már szombaton megsült és elfogyott, de még titokban várt, hogy jöhessen.
Flognarde (csokis-szilvás Sajtkukactól)
Elkészítés
- A szilvát kimagozzuk s legalább 4 felé vágjuk. A vajat és a cukrot serpenyőbe tesszük, s megpároljuk rajta a szilvát. Puhára, de nem szétesősre.
- A tejszínt, tejet és csokoládé darabokat együtt melegítve megolvasztom, gyakori kevergetés mellett.
- A lisztet, kakaópor és cukrot összekeverjük.
- Egy másik tálban összekeverjük az olvasztott csokis tejszínt/tejet, a tojásokkal. A lisztes keveréket folyamatos keverés mellett hozzáadjuk.
- Kivajazott piteformába merjük csokis masszát és a tetejét tele nyomkodjuk szilva gerezdekkel. Kicsit elsüllyednek benne. Az a jó.
- Előmelegített sütőben, 180 C-on, 30 percig sütöttük.
Isten éltesse az egyévest :-)))
VálaszTörlésJó volt olvasni a soraidat, frankón megfogalmaztad ennek az egésznek a lényegét!
Még sok-sok gyertyát arra a bizonyos tortára :-)
Ó, hát én azt hittem Te jóval idösebb vagy nálam! Olyan, mintha évek óta írnád a blogod. Gratula az elsö évhez, jöjjön a többi!!
VálaszTörlésGratulálok és hajrá!
VálaszTörlésHajaj, a fiataloké a jövő! Köszi a köszöntést és a biztatást.
VálaszTörlésVikinek pedig a kezdetektől fogva tartó hivatkozást (is) az oldalán.
Nagyon sokan szeretünk és tisztelünk így ismeretlen ismerősként!
VálaszTörlésBoldog blogszülinapot Neked és jó sok újabb bejegyzést Nekünk! :)
Boldog szülinapot a blognak! További sok finomságot nekünk:)
VálaszTörlésSok inspirációt kapok szerte széjjel Tőletek, szóval a tisztelet kölcsönös. Köszönöm. Férfiként pedig különösen :)
VálaszTörlésHát nagyon boldog blogszülinapot Gergő! :)
VálaszTörlésMég legalább 11-et! Színfolt a blogod, és te magad is. :D
Kenyérsütő férfi! <3
Gratulálok, boldog blogszülinapot, és még sok évnyi blogolást kívánok! :))
VálaszTörlésBoldog szülinapot a blognak, és gratuláció a bloggolónak!
VálaszTörlésMinden tiszteletem az igényes írásokért, kívánom, hogy legyen mindenre elég idő a blogon kívül is, mint ahogy megírtad.
És köszönöm a példamutatást a sütik, tészták sütése ürügyén!
Még egyszer gratulál az egyik állandó olvasód: Mariann!
Nagyon boldog blog-szülinapot kívánok, a süti nagggyon guszta :)
VálaszTörlésCsiklandozza lelkemet ez a sok jó kívánság és kedvesség. Szeretek sütit sütni s mindenkit csábítanék kenyeret sütni. Mert nincs annál egyszerűbb dolog a világon. Köszi mindenkinek.
VálaszTörlésJövök én is köszönteni :) Boldog blogszülinapot és még sok sütéssel töltött évet kívánok Neked!
VálaszTörlésMég sok blogszülinap kövesse az elsőt! Szeretek ide járni. További jó blogolást kívánok.
VálaszTörlésBoldog blogszülinapot
VálaszTörlésHajaj, nincs vége a vendégjárásnak :) Köszönöm, köszönöm, jól esik a megszólalás, a vissza jelzés. Folytatom :)
VálaszTörlés