Chococo - Csokoládérium - megnyitó

Boldogok a csokoládékészítők! Boldogok a kifinomult mértékletesség barátai! Boldog mi!

Meghívót kaptunk az egy, a legnagyobb, Chococo csokoládérium megnyitójára. A Lucullus Baráti Társaság szervezésében. Ismét. Köszönjük. Kis szervezkedés. És megérkeztünk. Kicsit késve, de nem maradtunk le Ficzere Béla rendhagyó és sajnos néha ellaposodó megnyitó beszédéről. Volt néhány kiemelkedő megszólalása, pl: a csokoládé egészséges, mert valójában növényi alapanyagokból van. Kakaóbab és cukor répa. Nagy egyetértés. A meghívott csokoládé művészek kicsit feszengtek, elkelt volna egy mikrofon. Szalag vágás helyett egy méteres marcipán csomag eltörése volt a hivatalos megnyitás.


Elkezdődött a zene (Hot Jazz Band - abszolút csokikhoz illő, autentikus) és a bolt négy sarkában a csokoládé és a kreatív édesség mesterei megmutatták tudományuk egy kis szeletkéjét. Szántó Tibor trüffeljeivel most találkoztunk először. Malagai mazsolaborral együtt - is - kitűnőek voltak. Tökéletesek, simák, és intenzív organoleptikus örömöt okoztak. Magyar fordításban: érzékszervvel meghatározható. Csodás. Kedvenc szavam innentől kezdve.

Mészáros Gábor a Chocome nagymestere saját kreációit mutatta be, melyek a mai napra elsősorban liofilizált gyümölcsökkel készültek. Ezekkel a különleges csokoládékkal nemrég ismerkedtünk meg, nagyon kedvünkre valóak. Túróczi Gábor a Lucullus Baráti Társaság elnöke, mint főszervező, is a vendégek szolgálatába állt, kínált, mesélt, odafigyelt. Varga Gábor mestercukrász csak erre az alkalomra készült, egy direkt nem publikus fantázia kreációval, ami soha, sehol, semmilyen körülmények között, nem ismételhető lett. Le sem lett jegyezve a recept. Az emlékek alapján (mi kaptuk az utolsó darabkát) kb. a következőképp nézett ki :

- mandulás-kakaós piskótaréteg
- ezen egy étcsokis ganache benne ropogós temperált csokilapokkal
- ezen egy fehér csokis ganache
- erre került egy fehércsokis zselészerű valami
- aztán valami ropogós, és csokidísz. A lejegyzést  és a képet köszönjük a Ritakonyhaja.hu szerkesztőjének.


A hivatalos megnyitó szerint a boltban 3000 féle csokoládé, édesség található. A nagyközönség által is elérhető módon csütörtökön (2011. október 20) nyílik a bolt, az I. kerület, Pauler utca 7. szám alatt.

Több olyan prémium márkával is találkoztam, amit eddig csak Bécsben, illetve Zürichben láttunk, ettünk. Különleges kávék, teák, kakaó porok, mogyoró krémek, régi, elfeledett márkák és sosem kóstolt csodák.


Viszont volt furcsaság is. Dunakavics. Gumimacik. A lila tehenes csokik. Valahogy nem illettek bele a kínálatba. Nem azért, mert máshol, sőt mindenhol elérhetőek. Hanem, mert az összes többi, kínált csokoládé és édesség egy teljesen más értéket képvisel. Ízében. Hangulatában. Várakozás teljes megjelenésében. A csodálatos szelekcióhoz és a szép bolthoz gratulálunk a tulajdonosoknak és sikeres identitás építést kívánunk.

Végezetül Timi véleményét szeretném tolmácsolni a látottakkal kapcsolatban: 
"Ez egy mennyország. Nagyon örülök, hogy nyílt egy ilyen bolt. S hogy jó minőségű, különleges finomságokat hoztak nekünk. Sőt, hogy mindez Magyarországon. Az ipari csoki mikulásokat szépen elfelejtjük. Kevesebbet, de jobbat veszünk. Örömmel. Ajándékba és magunknak. A lányainkkal visszajövünk. Megtanítjuk őket egy másfajta, mértékletes fogyasztásra. Büszkék vagyunk ezekre a fiatal csokoládé művészekre. Szenvedély a csokoládé, s amit a kézműves csokikkal adnak, az a sima bolti csokival nem érhető el. A bolt is csábító és biztató. Végre, a valódi csokoládé szerelmeseire is gondoltak." Megjegyzések

 1. Köszönet a beszámolóért, kicsit olyan már, mintha én is ott lettem volna! (A Turóczi Gáboros kép meg nagyon esszenciális lett :D)

  VálaszTörlés
 2. Szívesen. Igazából ott is voltál, csak elbújtál az egyik kis kiugró oszlop mögé :)Ha írsz a Gábornak, körbevezet, külön is. De ezt úgyis tudod már :) Szerintem érdemes.

  VálaszTörlés
 3. Köszönjük, hogy már vagy a 10. nyálcsorgató beszámolót olvashatjuk egy boltról, ami meg sem nyílt, és egy webáruházról, ami nem működik. Most komolyan, miért hülyítitek a népet???

  VálaszTörlés
 4. Kedves Névtelen, Örülök a megjegyzésednek, fontos jelzés a tulajdonosok felé. A webáruhátról én lemaradtam, csupán meglátogathattunk egy boltot, ahol árak sem voltak még kirakva, viszont ígéretes és jó hely lesz, szerencsés vásárlókkal/ érdeklődőkkel, akik türelmetlenül várják a nyitást. Mi sem vásárolhattunk, bármennyire szerettünk volna.

  VálaszTörlés
 5. Kaptunk Mirelle blogjáról egy magyarázatot, hogy miért vannak ott a gumimacik/dunakavics, Lilatehén. Hogy a csokoládé/édesség valóban mindenki számára elérhető legyen, s ne egy megközelíthetetlen/megfizethetetlen elit helye legyen csak. Elfogadom. De akkor is furcsa :)

  VálaszTörlés
 6. Kedves Anonymus!

  Nincs szükség hülyítésre!!! Épp elég hülyék egyesek maguktól is!! Annyira, hogy például még a saját nevüket sem tudják!!!

  Függöny! (...és ha nem baj, nem tapsolunk vissza-köszi.)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések