Csak úgy. Mert ezt kérte a Timi. Kicsi kutató munka a hozzávalók tekintetében, de semmi görcs. A lényeg, hogy sokféle, lédús zöldség, finom tészta esetleg némi sajt együtt, jöhetnek az olaszországi nyaralás emlékei. Ahol jégbe hűtött, fél literes, műanyag tálkába csomagolva, készen (is) vettük ezt a finom levest. Vettünk hozzá száz kiskanalat is. A hőség ellenére. Épp azért. Nagyon finom. Csak frissen. Zöldség darabra, csak épp vettem gr mérleget :)
Hozzávalók:
- 1 nagy fej hagyma (173 gr)
- 2 nagy sárga répa (388 gr)
- 1 kisebb fehér répa (50 gr)
- 1 nagyobb cukkini (429 gr)
- 2 nagy, színes californiai paprika
- 2 ek borsó (konzerv)
- 2 ek kukorica (konzerv)
- 150 gr zöld bab (fagyasztott)
- 150 gr rigatoni tészta (kagyló)
- reszelt sajt
- olaj
- só, bors
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk. Alacsony lángon ez kb. 5 perc. Ezalatt extra sebességgel felkockázzuk az összes zöldséget, kivéve a konzerv és fagyasztott részt. A hagymára fél liter vizet öntünk, s hozzá adjuk a kockára vágott répákat, cukkinit, paprikát. További egy liter vizet öntünk rá. Fedő alatt, kicsit sózva, borsozva főzzük. Puhára. Adjuk hozzá a kukoricát, borsót és zöldbabot. Ismét 10 perc főzés. Ha elpárolog a víz, pótoljunk hozzá. (tudom ez szentségtörés, de lé nélkül nem az igazi). Az utolsó lépésként beleöntjük a tésztát és még 15 percig főzzük. Ha már al dente (ropogóra főtt) vagy puha (ízlés szerint) akkor levehetjük a tűzről. Frissen tálalva, reszelt sajt kívánkozik a tetejére, persze hogy autentik parmesan. De nekünk az most nem állt rendelkezésre. Házi kenyérrel és nagy étvággyal ettük.
Már nagyon-nagyon rég készülök kipróbálni ezt a levest, de még sose jutottam odáig, most ismét megkívántattad valem.:)
VálaszTörlésSűrű és finom
VálaszTörlésBőven maradt s mind megettem, akármilyen sűrű is :)
VálaszTörlés