Ugrás a fő tartalomra

Könnyű Cukkini Fasírt

Olyan könnyű, szinte habos. A lányok, amint megtudják, hogy cukkini van benne, már nem kíváncsiak rá. Ha nem tudják, hát megeszik. Hallgatni arany, ebédelni meg úgyis kell valamit. Hát ezt. Ez a recept ezer verzióban létezik, 6 éve láttam a mindmegette.hu-n, legyen az a forrás. Egyétek és vegyétek, lassan szezonja van a cukkininek. 
Hozzávalók:
- 3 zsenge cukkini
- 2 egész tojás
- 5 dkg liszt vagy több, amennyit felvesz
- 5 dkg reszelt sajt, füstölt
- szódabikarbóna, nagy csipet
- só
- bors
- 2 ek. szárított metélőhagyma

Elkészítés
A cukkinik sarkait levágjuk, s megpucoljuk őket. Szerintem lehet pucolás nélkül is, bár a mosatlan zöldségeknek nem túl jó most a PR-jük. Cukkini meghámozva, legyalulva, besózva 20 percre.
Levet ereszt, kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a lazán felvert tojásokat, a kis lisztet, reszelt sajtot, szódabikarbónát, sót, borsot és olyan zöldfűszert, ami szimpatikus. Lehet medvehagyma is. Akár. 

Keverjük, kavarjuk, s lesz belőle galuska sűrűségű tészta. Olajat forrósítunk, s evőkanalanként, közepes lángon, szép barnára sütjük őket. Akinek jó a serpenyője, az gondolom olaj nélkül is megoldja. Frissen az igazi. Itassuk le róla az olajat, mert mégsem olajos cukkini a recept címe. 
Tálaljuk salátával ( vagy mégsem). Tálaljuk krumpli pürével, azt szeretik a gyerekek. Is. 





Megjegyzések

  1. Ezt a véletlent! Pont ma nézegettem a cukkinit a boltban, olyan szépek voltak, de nem volt ötletem mit is kezdhetnék vele. Na, most már van!!
    Vittem a receptet. Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Cukkini tortába is nagyon jó, elbújik, s finom krémes lesz tőle a süti :) de ebbe a friss fasírtba (magyarul tócsniba) is gyors és finom. Szívesen!

    VálaszTörlés
  3. Jajj, nagyon imádjuk Mi is! És úgy, hogy tudjuk, cukkiniből van :-)

    VálaszTörlés
  4. ez olyan pont házassági évfordulós étel, nem ? :)

    VálaszTörlés
  5. adom! holnapra van két darab házi cukkinim... :)

    VálaszTörlés
  6. Lal! Kettő cukkinivel is jól fog sikerülni. Hajrá!

    VálaszTörlés
  7. na, most jutottam addig, hogy most készül... :D:D

    VálaszTörlés
  8. ugye, hogy ? sajt került bele esetleg? ha füstölt, az nagyon jó..... ez a recept majdnem megvan fejben is :) egészségedre.

    VálaszTörlés
  9. Szia! Birtokosesetről vetődtem ide, kinyomattam az összes cukkinis receptet, ha nem baj. Tavaly majdnem belefuladtunk a zakuszkába annyit csináltam a tojásostöklecsórántottcukkini tenger mellett, mert nem talaltam fogunkra valo receptet.-Bocsi, elszalltak az ekezeteim-En meghempergettem zsemlemorzsiban (eleg nehez volt,mert egy kicsit folyos volt), de nekem ropogosan kellett. A fustolt sajt nagyon utos benne, mondjuk nekunk hazi jelegu van, ropant fustos, mert a falu hataraban van egy teheneszet, annak van egy tejboltja ahol mindent (tejfol, tejszin, sajt, gomolya-csak hogy csorogjon a nyal-stb) a szemed latara mernek ki. Koretet mar nem tudtam hoza csinalni, viszont ontetet igen, nagyon jo lett a ketto egyutt.
    Kamillahoz gratulalok, nekunk Almank van(7ho). A kovetkezo Tunderke nekunk is Kamilla lesz, mar reg eldontottuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kedves Aranyalma!

      A cukkini valahogy mantrává nőtte ki magát nálam, de sajnos mostanában kevés új, izgalmas receptet találok cukkinivel. Mindig csak a cukkinis kenyér változatai bukkannak elő. A krémek igazán jók, ajánlom őket.

      A faluvégi tehenészetért persze hogy irigy vagyok, de itt a főváros peremén azért jut nekünk is házi tejtermék a közeli falvakból..... bár a gyerekek annyira nem lelkesednek a házi tej ízéért. Sajnos.

      Alma után Kamilla, nagyon jól hangzik, sok örömet Nektek. Meg jó főzőcskézést :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke