Banán Kenyér

Sikerült elérnem az a fajta majdnem fekete színt a sok kakaóval, hogy szinte elnyeli az össze fényt. Brutális. Finom. Sok kakaópor és némi cseresznye teszi még kellemesebbé. Mehetett volna bele még csoki chips, de olyan sosincs itthon. Meglévő összetevők és egy határozott reggeli finomságra mutató vágy - ez a banán kenyér. Recept kiindulásnak innen, Coleen's Recipes, big thanks for the idea. Persze hozzá tettem, elvettem. És mégis jól sikerült. Alkossatok Ti is . A sötétség mélysége nagyon finom.


Hozzávalók:
- 2 összetört banán
- 1/3  csésze (76 gr ) olaj
-1 zacskó vaníliás cukor vagy eszencia
- 2 tojás
- 1 csésze cukor (128 gr) (legyen kevesebb, ha nem vagytok édes szájúak, de akkor úgysem süti)
- 1 és 1/2 csésze liszt (220 gr)
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk só
- 150 gr cseresznye
- 5 ek cukrozatlan holland kakaópor
- vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés
A 2 tojást felverem, hozzáadom az összetört banánokat, a 2 féle cukrot (sima és vaníliás) és az olajat. Jól elkeverem. A liszt, sütőpor, kakaópor és só megy egymás után a keverékbe, igyekszem csomómentesen, alaposan elkeverni. Nagyon sűrű lesz. Belekerült még kb. 22 szem cseresznye, mag nélkül, negyedekre vágva. Sütés közben szinte teljesen eltűntek benne, csak az íz maradt. Remélem kukac nem került bele. Csoki chips vagy bármiféle csoki mehetett volna bele. Még.

Előmelegítettem a sütőt 170 fokra. Egy sütőformát (alap, hajtogatott lemez) kivajaztam, beleöntöttem a keveréket, s alacsony lángon 70 percen keresztül sütöttem. Közben persze gyakran megnéztem, de ezt nem kell nézegetni, szépen megsül. Amikor elkészült, ijesztően feketének látszott, gyenge konyhai világításnál, este 11-kor. Amikor megkóstoltam (természetesen reggel) akkor nagyon ízlett. Puha, omlós ÉDESen banános, enyhe cseresznye bukéval. Megfelelő reggelire. 

Megjegyzések

 1. Ez kínzás így reggel!! :D Nekünk van csoki chips, muszáj a bonbonokhoz. Most a meleg miatt meg el kell használni mondjuk ilyen banános sütikbe. :P

  VálaszTörlés
 2. Süssed meg este, akkor reggelire már repetázhatsz, s az jóleső érzés lesz :) A csoki chips pedig szinte könyörög a receptért :)

  VálaszTörlés
 3. Izaglmas, nagyon finom lehet. Jöhetne nekem is, de már csak vacsira

  VálaszTörlés
 4. Esti sütögetés elmaradt, pedig már majdnem aztán mégse. :D De majd hétvégén, ráérés, sütögetés. :) Most itt is fáradtság van. Hasonló a muffinom http://balhetterem.blogspot.com/2010/10/bananos-csokis-muffin.html - ott tejjel lett igaz felhigítva így nem volt olyan sűrű a massza. Szóval jó lesz ez, jó lesz. :)

  VálaszTörlés
 5. Ez hígítás nélkül is faja, mivel kis lángon sül és sokáig, mégsem száradt ki. A muffin az alap, amit otthon találunk az megy bele, főleg lekvárok cukor helyettesítésre, na meg sok csoki.

  Ez itt meg "másnaposan" is finom.

  VálaszTörlés
 6. Kipróbálom, szerintem.
  Vár Rád egy díj nálam a receptjeidért, a humorodért, na meg Kamilláért :-)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések