Gyors Almás Süti (alvás előtt)

Természetesen egy héten nem egyszer főzöm, de továbbra is festés, tapétázás, rohanás, fészekrakás van. Egy-egy kép erejéig emlékszem is, hogy mi volt, de inkább túlélés és adott készletek feldolgozása. Vasárnap reggel kértek a lányok, reggelit. Muffin legyen vagy goffri. Mivel a goffri sütő elromlott (elrepedt a burkolat) lett muffin, túrós, csokis. Ebédre, mivel ismét kívántak, pomodoro pizza lett. Vacsorára már én következtem, s lett gyors almás süti. Csak a megfelelő/nem drága alma volt kérdés. Gyönyörű alma. 398 Ft-ért. Simán. 
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg barna cukor
- csipet só, as always
- 1 tk reszelt citromhéj
- 1 sütőpor
- 1 dl tejföl
a töltelékhez:
- 5 szép nagy alma
- 4 ek cukor
- fahéj, vaníliás cukor, őrölt kardamom mag - vagy fűszerkeverék :)

Elkészítés
Az almákat megtisztítjuk, magházukat kivágjuk (Apukám mindig megette, de nem sikerült ezt átültetni belénk), megpucoljuk, lereszeljük. Reszeljük rögtön egy serpenyőbe, eggyel kevesebb mosatlan. Összekeverjük cukorral, fűszerekkel (vagy fűszerkeverékkel). Pár percig dinszteljük, isteni fahéjas illat a konyhában.

A tésztához valókat összekeverjük, margarint kicsit olvasztottam előtte. Ruganyos tésztává gyúrjuk. Két felé választjuk, s a felhasználni kívánt tepsi vagy pite forma méretére nyújtjuk mind a két lapot. Hiába lisztezem ki a deszkát ilyenkor, a nyújtás alkalmával általában odaragad a tészta. Még több lisztet a deszkára! :)

A tepsi/pite formát kikenem margarinnal, beleteszem az egyik lapot, zsemlemorzsát szórok rá, s beborítom almás, fahéjas töltelékkel. Ráhelyezem a másik lapot, a széleken összedolgoztam a tésztát, s mivel ez szabvány pite forma, jó dagi sütit kaptam . Megszurkáltam a tetejét, s előmelegített sütőben, 200 fokon, 25 perc alatt megsütöttem. Mehetett volna a tetejére tojás, tejjel elkeverve, de elfelejtettem. Ti tegyetek rá, inkább, jót tesz neki, meg a szemnek is.

Ettől függetlenül, amikor kihűlt, kettesével ettem a szeleteket, a pite fele az enyém lett. A másik fele a lányoknak vacsora, reggeli és uzsonna lesz. Mert jó. Egyszerűen. 

Megjegyzések

  1. Na, ezt nem kóstoltam....de most már ideje lenne salátákat készíteni :-)

    VálaszTörlés
  2. Well-ness, az lesz, nemsokára :) köszi. De azért kóstold meg, ha megteheted, hisz csak egy karnyújtásra van Tőled :)

    VálaszTörlés
  3. Most már kóstoltam és nagyon finom...áfonyás joghurttal lekísérve pedig minden igényt kielégít... :-)

    VálaszTörlés
  4. éljen, éljen. egészségedre.

    VálaszTörlés
  5. Annyira régen ettem almás sütit, és annyira nagyon szeretem!!! A hétvégén muszáj leszek sütni:) Irtó guszta!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Gasztroblogger!
    A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
    Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések