Franszija Vacsora Vendég

Igyekeztem nagyon, hogy frappáns címe legyen. Hogy francia felvilágosodás, vagy egy kult filmcím. Nem ugrott be egyik sem. Lett helyette viszont egy gyors méltatás, egy finom vacsora, amit reggelire ettem épp. És egy ismételt méltatás egy játék kapcsán.
Az inspiráció Chez Sandrától érkezett. És a recept alapja is. Meg az ötlet, hogy a quiche tésztája elősütést érdemel. S milyen igaza lett :) Ott vajas tészta, itt leveles tészta került bele, de gondolom, ez majdnem ugyanaz.
Olvasgatom a receptet (most jártam másodszor Nála) s látom hogy Anti Konyhatündér Versio. Na, megfejtettem. Tehát Anti készítette el, aki neve alapján férfi, szóval a Konyhatündér jelző reá aggatva meg vicces. 
Sonka helyett darált hús( nem várta be a fasírt formát), bazsalikom és paradicsom karikák kerültek bele. Meg sok póréhagyma. Este h 10-kor jutottam el az előkészítési fázishoz (fürdőszoba szétverve, szüleimhez  minden este). 11-re el is készült. Reggel 5-kor meg tálal. Szuper finom, c'est magnifique. Köszi.
A második méltatás pedig Strawberrynek. Volt még január végén egy Gasztrokadét Játék az oldalán. Nála található recepteket kellett újra készíteni, fotózni. Elkészítettem egy sajtos csigát. Családi ünnepre készült, hamar és lájkok közt elfogyott. Na, ez a csiga és a jó szerencse ajándékozott meg (Strawberry közvetítésével) az alábbi Natural Elements kerámia pite formával a Gasztroshoptól. Meg csont alakú keksz kiszúró formát, zöldfűszer aprító eszközt és szuflé sütő forma készletet is kaptam. 


Kedves Strawberry! Felavattam az  ajándékod, köszönöm szépen, a receptet, a nyereményt és a jó kedvet, amit adtál. 

Megjegyzések

  1. Már tegnap is szemeztem ezzel! :) Nagyon jól néz ki! A forma is! Gratulálok hozzá! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések