Ugrás a fő tartalomra

Bread P. a konyhában

Szombat reggel ráértünk. A szokásostól eltérően nem dnk kenyérre kellett várni, hanem míg Apa összedob egy valódi bagettet. Ami fehér, ropogós, belül puha és nagyon finom. Hát lett olyan, bizony ám.
ez már este, amikor megérkezett Bread Pitt is
reggel még nem tudtuk, hogy ki lesz a vacsoravendég
A bagett formában sült, kis vízgőzzel, recepttel innen. Elég jó lett. Formára fel, ugye. Estére, pedig lett egy másik, mert a korábbi kenyerek már nem annyira, meg belefutottam. Bread Pittbe. Tök jó fej volt. Jól kijöttünk egymással. Itt egy titkos leírás Breadról.  Együtt elénekeltük a M-Ma Bakert. "She was the meanest cat, MaMaMaMa"  :)
Hozzávalók:
  • 300 ml író
  • 200 ml víz
  • 5 dkg friss élesztő
  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 70 dkg kenyér liszt (BL80)
  • 2 kk só
  • 1 kk cukor
Bread felülről, egy intim pillanatban, barázdált arcél
Elkészítés
Az írót és a vizet kicsit meglangyosítottam. Belemorzsoltam egy egész kocka friss élesztőt. Kis kanál cukrot adtam hozzá. Röpke 5 perc és felhabzott. Nem kicsit.

a futottak még kategória győztese
A liszteket, sót összekevertem, beleöntöttem a felfuttatott írót, összekevertem. DAGASZTOTTAM, míg el nem vált az edény falától. Mondjuk 8 perc. Letakartam és szoba hőmérsékleten (ami nem túl magas mostanság) duplájára hagytam kelni. Másfél óra. Szép nagy, kilós bucit kaptam. De ketté választottam, a Limaránál tanult módon cipókat hajtogattam belőle. Kicsit lepermeteztem vízzel.
Bread, amikor nem figyelt a kamerára
Előmelegített sütőbe tettem a kicsiket, egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra. Ami előzőleg eléggé lisztes maradt. Így hamar égett liszt szag lengte be a konyhát. Csere, s Bread máris jobban érezte magát. A szaga is jobb lett.
Bread befeszít, csak ínyenceknek, semmi felesleg nincs rajta
Bread 45 perc alatt készült el, simán lekéste a new york-i gépet. Hát itt maradt vacsorára. Sonkával, sajttal igazán fenséges volt. Gyakran fogtunk kezet, nagyon könnyű fogása volt. 

Megjegyzések

  1. Hmmmmm...... ÉHES vagyok!!!! Te meg ilyen finomságokat posztolsz.... :)

    VálaszTörlés
  2. Akkor jött be, amikor a "She was the meanest cat, MaMaMaMaMaMa"-et énekeltük, mosolygott és.... a többit megnézhetitek az Aktívban :)

    VálaszTörlés
  3. Ha van kedved, nézz be hozzám egy kis játékra :)

    VálaszTörlés
  4. zupa... gyanítom hogy a következő vendégceleb(szellem) Bread Aster lesz. Aki persze dalra fakad majd a vízzel spriccelős résznél. :)

    VálaszTörlés
  5. Hát Benned is megvan az a bizonyos összetevő :) Nem vagyok biztos benne, de talán "Singing in the rain" :) és a raszták bread lockot vennének ugye

    VálaszTörlés
  6. Szia! Nem savóra gondolsz véletlenül amikor az írót emlegeted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Aranyalma! Az írót mi boltban vesszük, vagy csak úgy otthon joghurtból citromlével hamisítjuk. Nem savóra gondoltam, az tudom mikor képződik, mikor pl. tejfölt csöpögtetünk. Az is jó, de itt egészen pontosan az író volt felhasználva. Az a fajta is mehet, amelyik a házi vaj készítéskor marad hátra a tejszínből :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisz...

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. V...

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket...