Ugrás a fő tartalomra

Vendég pék - 5perces kenyér dióval és mézzel

Sajtkukac archívumából.  5perces kenyér dióval és mézzel. A régi effektus. Meglátni. Hazavinni. Megsütni. Körbekínálni. És egyik kis cipót gyorsan megenni. Csak úgy, vajjal. A kutyák meg nem kaptak. Hivatkozni. Örülni. Megköszönni. Köszönöm. 



Jenny és Laci - nem kaptak kenyeret



Megjegyzések

  1. Jó a kenyérke!:-)
    De nálam a kutyák viszik a prímet!:-))) Nagyon helyesek, ha a fehér gombóc Jenny, akkor Ő milyen fajta?

    VálaszTörlés
  2. Köszi :)

    A Jenny egy ex-lány, bischon freese (a havagnese, bolognese, bischon freese trióból)kutyus . Laci természetesen a mopsz, az őserő .

    VálaszTörlés
  3. Na ez KENYÉR!! nálam legalábbis!! Majd ki is adom feladatba otthon a kenyérsütő mesternek. ;) A fenti képpel meg tudsz pályázni is Dokinál, bár a só lemaradt, de like-olom!! :)
    Kutyák meg cukik! Nálunk a macska simán megölne egy falat ropogós kenyérért. :D

    VálaszTörlés
  4. És a kenyér még másnaposan (mármint a sütést követő napon, na) is jó!

    van egy másik, expressz párja, azt is csak ajánlani tudom, bár hagyományosabb:

    http://limarapeksege.blogspot.com/2011/02/express-nagyon-magvas-kenyer-rachell.html

    VálaszTörlés
  5. Beastie!
    Most volt itt a csomagküldő, így a csomag útra kelt:-)))

    VálaszTörlés
  6. Szuper!

    Izgulok holnap reggelig :)

    Köszi.

    VálaszTörlés
  7. Oké! lementve ez is. Nézz be hozzánk vár egy meglepi :)

    VálaszTörlés
  8. Most hogy ismét nekiveselkedtünk a diópucolásnak, ez jó ötlet tényleg. A kéksajtos megoldás nekem már látatlanban tetszik.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke