Korai Öröm. Reggeli előtt. Az ágyból, frissen. Új kerámia kő edény beavatása. Hibátlan.
A recept nem változott, ez is türelmes kenyér fajta, de most csak kenyér liszt (BL-80), extrák nélkül. A kipróbált sütési idő kerámia sütőtálban, fedővel, jégkocka általi vízgőzzel így alakult:
40 perc közepesen erős láng (alap gáztűzhely), 20 perc fedő nélküli, kicsit mérsékelt lángon. Még 10 percet elbírt volna, ha keményebb héj lett volna a cél. De nem.
Kerámia sütőtál fedővel (tegnap vettük a nagy franszija hypermerkátóban, kevesebb mint 2300 Ft-ért), első bevetés, nagyon bevállt.
Azt hiszem én is örültem volna, ha ma reggel valaki ezt elém teszi:-))
VálaszTörlésaki korán kel, az a pék :)
VálaszTörlésJó is a finom kenyér illatára ébredni! :) És még jól is néz ki. A mi tálunk is hasonló de az olcsóbb volt ;)
VálaszTörlésó, persze én még az illat előtt keltem fel. Persze jobb lett volna, ha programozható sütővel, minden előre bekészítve (DNK-nál mondjuk ez nem menne, meg különben sem) s reggel csak az időzítő kapcsol be s mire kikászálódok, kész a kenyér. Hát persze, hogy nem . A frissen sült kenyér illata nyugtató.
VálaszTörlésDe szép és a héja isteni lehet
VálaszTörlés