4 nap, 4 étterem ....... short restaurant guide Budapest Spring - első rész

A ritka gasztro élménytúrák egyike esett meg velem a héten. 4, egymást követő napon is éttermeket látogathattam, s azt ettem, amihez kedvem volt. Van ahol mindent megkóstoltam. Szokatlan, új és trendi helyeken ettünk, s mindenhol jól szórakoztunk.
Robinson Étterem, Városliget
Robinson étterem, kedd este, 19 óra.
Közép Európa minden országából érkeztek kollégák Budapestre, egy 2 napos tréning-meeting összejövetelre. A helyet már párszor próbáltuk, így a közös, nyitó, nulladik nap estéje is ide készült. Közel volt a hotelhez, s jók voltak az emlékek. Én harmadszorra voltam. Első alkalommal elájulva, azóta magamhoz térve, de legfrissebb élményem 70 %-os, kicsit csalódás.

Bock Villányi Merlottal kezdtük (2007), tavalyról ismerős volt. Senki sem csalódott, jóízűen csettintgettek. Hibátlan, gyümölcsös. Kérés nélkül kaptunk kenyeret és vajat. Nagy csodálkozás, de nekifogott mindenki. Kicsi leves választék van, de gulyást ajánlottunk, csak a hagyomány kedvéért. K-Európa, mindenkinek van gulyás élménye. Megkapták az autentikusat is. Kicsit csípős volt. Nekik. Én citromos csirke ragu leves. Kicsi csésze, harmonikus ízek.

A főételből még nehezebben választottak. A szlovák és horváth kollégák összefogtak, együtt, ugyanazt ették. Libamáj roston, grillezett gyümölcsökkel. A máj fele ott maradt, de ez betudható az új, szokatlan ízvilágnak. Nekem kicsit zsíros volt. Én szilvásváradi pisztráng filét ettem pirított vajas mandulával. Lehet hogy finnya, de a szálkák eléggé zavartak. A mandula rendben volt, pirított és ropogós. Kicsit többre számítottam.

A bor és ásványvíz poharakba töltése folyamatos volt, de nem tolakodó. Mivel a társaságból csak én tudtam magyarul, de ezt nem mindegyik pincér tudta, volt néhány keresztbe kérdezés, móka :)

Desszertből (mivel nem volt tavaly sem s most sem somlói, osztrák főnököm nagy csalódására) 6 féle volt, ránézésre is design édességek, szóval nem tudtunk dönteni.
Créme brulee (**), gesztenye püré (***) mentás joghurt krém (****), citromos túrókrém (**) , csokoládé mousse (****), tiramisu (*).

Salamoni bölcsességgel mindenből kértünk 2 adagot egy közös tálcára. Nem mondtuk, hogy saját tálkák nélkül, mégis így kaptuk. Szépen kanalazott mindenki. A mentás joghurt nyert. Törköly pálinkát javasoltam a bátraknak, de nem csúszott nekik, nagyon erős volt. (A pincér félrehívott s megpróbált egy selymesebb törköly párlatot javasolni, lehet hallgatni kellett volna rá, s nem saját emlékeimben bízni.)

Saját, korábbi élményeim alapján a mostani látogatást nem bántam meg, de nem kápráztatott el. ***

Megjegyzések

 1. Nagyon jó, hogy ezt így leírtad, kíváncsian várom a többi élményt is!
  Mindig gondban vagyunk, amikor épp Magyarországon töltünk pár napot, hogy hová menjünk ebédelni-vacsorázni, úgyhogy most legalább Tőled (is) ízelítőt kapunk, hogy hová igen. Vagy hová ne!:-)
  Köszi!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó kis leírás, várom a többit is

  VálaszTörlés
 3. Köszi, nem vagyok profi kritikus, de érzet, hangulat és ízek azért összeállnak.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon jól sikerült. Várom a további beszámolókat:)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések