Vissza a Paradicsomba.....

A híres mondás szerint, a háború kellékei: pénz, paripa, posztó...... és paradicsom. Ismét egy paradicsomos étel, mely nem káposzta. S egyúttal a Magazine Monday Mozgalom is megkapja a magáét :) Nem tudtam hogy ilyen is van, hogy Tv Paprika Magazin. A Tv-ről már hallottam, de szerencsém még nem volt hozzá. Karácsonykor, rokonlátogatáskor (a sajtos csigát lájkolták épp) találtam az egyik szobában nagy halom magazint. Nosza, hát kérjük kölcsön. Nagynéném sommás véleménye: Szépek, de nem lehet ezeket megfőzni. Nah, cáfolom.Tehát, Tv Parprika Magazin  2009. május.  Paradicsomos pulykagolyók receptből kiindulva, férfi módra  

Balra egy zoknibáb, a gombóccal egy időben készült, Timitől
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 50 dkg vegyes darált hús (sertés-marha, ami volt)
- 2 kiskanál majoranna (oregánó elfogyott)
- 1 kiskanál bazsalikom
- jó sok petrezselyem (szárított)
- só, bors
- 2 ek. olívaolaj                                                                 
- 1 fej vöröshagyma                               
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 3 kiskanál cukor
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 1 doboz passzírozott paradicsom
- 2 dl víz
- 50 dkg száraztészta ízlés szerint (al dente)

Elkészítés
A tejet, zsemlemorzsát, darált húst, bazsalikomot, majorannát, petrezselyem felét,  sót és borsot jól összegyúrjuk, kis gombócokat formázva belőle. Forró olajon szép barnára sütjük.

Az apróra vágott hagymát, reszelt fokhagymát, cukrot, kis majorannával összekeverjük a két paradicsom konzerv tartalmával. Hozzáadtam 2 dl vizet s szépen felforraltam. 

Belekerültek a gombócok, melyek magukban, sütés után enyhén elsózottnak tűntek, de szerencsére a paradicsom megmentette őket és a kis család ebédjét is.  A paradicsom szószban legalább 30 percig főztem. 

Tésztát főztem (széles metélt) s azzal tálaltam az ételt. És megszórtam parmezán sajt keverékkel a tetejét. 

A gyerekek kedvéért (hogy a mártást is megegyék) elkezdtem kézi mixerrel a hagymát eltüntetni. Jól sikerült, megették. Megint mondták, hogy apa, ez volt a legfinomabb ebéd, amit valaha ettek. Igazat mondhattak :)

Megjegyzések

  1. Minden paradicsomos dolog jöhet. Nálunk a Provance-i halfilé nagy kedvenc éppen. Gabnál linkeltem:) Ezt meg, amint lesz konyhám kipróbálom:P

    VálaszTörlés
  2. Hű, nálunk is nagy kedvenc ez az étel! Gratula! Most már csak a tésztát kellene elkészítened hozzá.. :DDD

    VálaszTörlés
  3. Hey, hát van ott tészta, csak a design agyon nyomja szegénykét. 50 dkg helyett alig valamit sikerült kifőznöm :) szénhidrát szegény ebédet kapott a család legalább......

    VálaszTörlés
  4. Na ez az az étel, amit imádtam a menzán és azóta se ettem olyan ízösszeállításban. :)) Azt a sajtkeveréket mi is szeretjük. :D -E.

    VálaszTörlés
  5. Jajj és a zoknibáb csúcs!! :)) Tetszik, szép, ügyes munka! :)

    VálaszTörlés
  6. Úri gyerek voltam, annak idején a menza kimaradt, sőt az ilyen gombóc is, úgy egyáltalán. A sajtkeverék meg trükkös, nem tudni miből készült :) ellenben a zoknibábbal :) - Köszi átadom.

    VálaszTörlés
  7. Beastie, az élethez szükséges műanyagösszetevők biztosan benne vannak:D Így, jól kiegészíti a zoknibábot:)

    VálaszTörlés
  8. Igen, látom a tésztát, de úgy értettem házilag elkészíteni...:DDD

    VálaszTörlés
  9. Hát igen, az tényleg hiányzott.... tavaly nyáron Sasso Leone-ban (Olaszország, Toscana határa)megtanultuk a házi tagliatellét és a raviollit. Kézzel. 10 tojás felhasználásával. A helyiek megtapsoltak mindet :) Ősszel vettünk is egy tészta készítéshez használatos gépet. Egyszer használtuk is.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések