Ugrás a fő tartalomra

Joghurtos-málnás brownie torta

Ez a torta is a Kíra 8. születésnapjának oldalszelén készült. Vasárnap 2-kor 2 torta a szüleimtől (citromos és csokis), ünnepi ebéd az ünnepelt lánykák tiszteletére. Délután 4-től a család másik fele is jön látogatóba, hát illene nekik is torta. Kezd minden tortámnak brownie alapja lenni. Ami jó, mert megbízható. Inspired by Doctor Pepper. Ilyen formában megeszik az étcsokit is. Alul tehát megvan. Mindig van itthon joghurt és most már zselatinfix is, sose lehet tudni, mikor jön meg az étvágy. 
Hozzávalók: 
- 100 gr étcsoki olvasztva
- 140 gr olvasztott vaj
- 2 tojás
- 160 gr cukor
- 75 gr liszt
- csipet só
- kiskanál reszelt citrom héjából

- 450 gr natúr joghurt
- 1 tasak zselatinfix
- 50 gr cokur
- málna (sajnos csak fagyasztott volt)


Elkészítés
A csokoládét megolvasztom vízgőz fölött. Most kipróbáltam a Tibicsoki helyett a klasszik Szerencs étcsokit. Jobb volt, krémesebb, sötétebb. Közben a cukrot és a tojásokat jól összekeverem az olvasztott vajjal, kézi mixerrel, habosra. Mehet hozzá a liszt és az olvasztott csoki. Még néhány keverés. Kocka forma, sütőpapírral bélelt tepsiben 20 perc alatt simán megsütöttem. Vigyázni, hogy ne legyen kemény.

A joghurtot és zselatinfixet összekevertem s ment hozzá a cukor is. 10 percre betettem a hűtőbe. Majd rákentem a kihűlt brownie-ra és szépen megdíszítettem málnákkal. Tök jó süti. Szeressétek!

Megjegyzések

  1. Beastie, tönkre teszed itt az embert ilyen fotókkal:PP

    VálaszTörlés
  2. Ha még csak a fotó lenne ilyen....de a torta is tönkretesz!

    VálaszTörlés
  3. Beájultam! Ez valami írtó guszta! Ide vele :)))

    VálaszTörlés
  4. Éppen írtam Gabnak, hogy egyre hosszabb a kajarendelési listám:)) Ha végre készen lesz a konyhám, egy hónapig ki sem fogok tudni jönni:DDD

    A torta akkor fog tönkretenni, ha végre lesz hol megcsinálnom;))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke