Tonhal - Brokkoli Casserole - magyarul ragu

A gyerekeknek nagyon ízlett. Miután vasárnap este kisült, a házi baguette és cottage cheese mellé kunyeráltak belőle. A twitter dobta ki ezt a receptet, legyen ez tehát első twitteres főzésünk. Meglátjátok, finom.
ez még csak fázisfotó
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 3 ek. liszt
- só
- bors
- szerecsendió - eredetiben csombor - sosem láttam még ezt a fűszert :)
- 2 konzerv tonhal, lecsöpögtetve
- 40 dkg brokkoli, kicsit főzve forró vízben, ha fagyasztott
- 3 ek. vaj vagy margarin
- 2 csésze tej
- reszelt sajt ízlés szerint
- 40 dkg csavart tészta vagy noodles, az eredeti receptben
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát megpárolom a vajon/margarinon. Adok hozzá lisztet, sót, borsot, szerecsendiót, felöntöm tejjel és sűrűsödésig főzöm. Gyakran kavargatom, mert szereti.

Közben kifőzöm a tésztát. Azért 40 dkg, mert nem akartam, hogy ez legyen benne a legfajsúlyosabb összetevő. Természetesen rizzsel is kitűnő lehet. Tehát kifőtt a tészta, elkészült a mártás. 

Előkerül a kedvenc ragu sütő formám. Beleraktam az apró darabokra vágott brokkolit, majd a tonhal konzerveket (aprítva azt is), a tésztát és jól, egyenletesre összekevertem. Ráöntöttem a ragut, átmozgattam. Ekkor kellett volna neki még egy kicsi só, de ezt utólag is pótolható. Tetejére reszelt sajt. Az előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt ropogósra, szagosra sütöttem.

Szóval kajolták a gyerekek. Nem annyira munkahely barát, mert a hal erős. A brokkoli meg zöld. 

Megjegyzések

  1. Hű, de finom lehetett!Szeretem a rakott dolgokat.A csombor a kakukkfű másnéven.Így sem hallottad még?

    VálaszTörlés
  2. Így talán még az én kisfiam is megenné a tonhalat. Próba:)

    VálaszTörlés
  3. Köszi, hogy benéztetek :)

    Savory volt az eredeti összetevő - azt csombornak/borsfűnek fordította a szótár. Kakukkfűvet ismerem, néha használom is..... de a besamell érzést (á lá szerecsendió) egyáltalán nem bántam meg. Ma is ez lesz az ebédem. Mert finom.

    VálaszTörlés
  4. Hello, borsikafű néven fut még.
    http://www.tuja.hu/borsikafu_csombor.htm

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finomnak tűnik. Mikor először hallottam, hogy csombor én is csak a szemem meregettem, aztán felvilágosítottak, hogy a másik neve a borsikafű. Így már rögtön ismerős volt, nálunk még a kőfalakból is az nő:) Nagyon finom fűszernövény, én nagyon szeretem,... bár a szerecsendiót is legalább annyira:)

    VálaszTörlés
  6. Szia, kérlek, nézz be hozzám, van ott Neked valami:-)
    http://citromhab.blogspot.com/2011/01/dijat-kaptam-ketszer-is.html

    VálaszTörlés
  7. Köszi, köszi. Persze a felső képen látható állapot csak design, szépen elkevertem az egészet. :)

    VálaszTörlés
  8. Na, majd hozok neked tavasszal édesapámtól csombort. Kertben nő, de te cserépben kapod. Erdély alapfűszere. Ja.. s kis feleségem nagymamájának titkos fűszerkeverékének egyik alapeleme.

    VálaszTörlés
  9. jah.. és ezt a bejegyzésedet csak most olvastam el, de a kép amit már tegnap láttam biztos a hatott a tudatalattimra, mert tegnap majdnem ezt főztem, csak hal és liszt nélkül. Tejszínnel.. DE nem borsikafűvel, hanem én is szerecsendióval.

    VálaszTörlés
  10. Bálint, hát ilyen könnyen áthidalható az a kis 3 km :) Végül úgy látszik east-west találkozott egy generációban s még én is jól járok egy kis fűszernövénnyel. Előre is nagyon köszi :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések