Ha valamit nem méltatnak, az méltatlan. Az a kelbimbó. Úgy néz ki, mint egy mini káposzta.Van egy egyszerű recept, ami megfog, nem ereszt. Aztán van egy kis keresgélés, hogy minek is nevezzelek. Succotash. Miszerint a Nagy Depresszió egyik alap, kedvenc étele volt. A lényeg, hogy kukorica és bab legyen benne. Egyszerű, gyors és finom. Félre az ellenérzésekkel, éljen az "új".
Hozzávalók:
- 450 gr mélyhűtött kelbimbó (1 zacskó)
- 1 konzerv fehér, natúr bab, lecsöpögtetve
- 1 konzerv csemege kukorica
- 3 ek. citromlé
- 2 ek. olíva olaj
- 2 ek. vegyes mag keverék (len,napraforgó, szezám)
- parmezán sajt
- petrezselyem
Elkészítés:
A kelbimbót hagytam kicsit olvadozni, fagyottan nem könnyű szeletelni. Először nekifogtam leveleire bontani, na de az macera. Négy részt vágtam valamennyit. Olíva olajat forrósítottam. Ment bele a sok kel darabka, majd hirtelen ötletként a magkeverék. Jól megpirítottam az olajon. Kb. 8 perc. Kóstolgattam, még mindig kelbimbó íze van, hogy lesz ebből finom főétel......se só, se egyéb......
Hozzáadtam a lecsöpögtetett babot, kukoricát és nyakon öntöttem citromlével. Megy ezerrel az összepirítás.A citromlé lehet a dolog nyitja. A kelbimbó sokat javult, köszönhetően a többi összetevőnek is, de szerintem a citromlének is örült. További 6-8 percig még pirítom, keverem. Gázról leveszem s elkezdem keresni neki a legkevésbé béna hátteret a fotózáshoz. A style még mindig fejlesztésre vár, a megvilágítás asztali lámpa. Megszórtam petrezselyemmel és parmezánnal. Nagyon finom, pikáns, kedves kis kaja lett. Még baconnal lehet vadítani, de a bacon az szinte mindenhez mehet. Nem ? De.
Hozzávalók:
- 450 gr mélyhűtött kelbimbó (1 zacskó)
- 1 konzerv fehér, natúr bab, lecsöpögtetve
- 1 konzerv csemege kukorica
- 3 ek. citromlé
- 2 ek. olíva olaj
- 2 ek. vegyes mag keverék (len,napraforgó, szezám)
- parmezán sajt
- petrezselyem
Elkészítés:
A kelbimbót hagytam kicsit olvadozni, fagyottan nem könnyű szeletelni. Először nekifogtam leveleire bontani, na de az macera. Négy részt vágtam valamennyit. Olíva olajat forrósítottam. Ment bele a sok kel darabka, majd hirtelen ötletként a magkeverék. Jól megpirítottam az olajon. Kb. 8 perc. Kóstolgattam, még mindig kelbimbó íze van, hogy lesz ebből finom főétel......se só, se egyéb......
Hozzáadtam a lecsöpögtetett babot, kukoricát és nyakon öntöttem citromlével. Megy ezerrel az összepirítás.A citromlé lehet a dolog nyitja. A kelbimbó sokat javult, köszönhetően a többi összetevőnek is, de szerintem a citromlének is örült. További 6-8 percig még pirítom, keverem. Gázról leveszem s elkezdem keresni neki a legkevésbé béna hátteret a fotózáshoz. A style még mindig fejlesztésre vár, a megvilágítás asztali lámpa. Megszórtam petrezselyemmel és parmezánnal. Nagyon finom, pikáns, kedves kis kaja lett. Még baconnal lehet vadítani, de a bacon az szinte mindenhez mehet. Nem ? De.
Hát ez valami eszéletlenül szimpi egy étel, valamikor kipróbáljuk!
VálaszTörlésHello Elif,
VálaszTörlésmost ebédeltem belőle, de otthon maradt a parmezán.....azért hiányzott. S valóban szimpi, köszi a méltatást. A kelbimbó nevében is :)
Jól hangzik, így leírva, de én sem bab, sem kelbimbó rajongó nem vagyok...:(
VálaszTörlésÉs igen, a bacon megvadítaná!:)
Nekem nagyon bejönne ez az étel!
VálaszTörlésÖsszefutott a nyál a számban :))) nyami!
Különleges és egyszerű. És nyami! Annak, aki kíváncsi s bírja a gyomra. Melegen ajánlom :)
VálaszTörlés