Ugrás a fő tartalomra

Sült Bab & Kelbimbó Succotash

Ha valamit nem méltatnak, az méltatlan. Az a kelbimbó. Úgy néz ki, mint egy mini káposzta.Van egy egyszerű recept, ami megfog, nem ereszt. Aztán van egy kis keresgélés, hogy minek is nevezzelek. Succotash. Miszerint a Nagy Depresszió egyik alap, kedvenc étele volt. A lényeg, hogy kukorica és bab legyen benne. Egyszerű, gyors és finom. Félre az ellenérzésekkel, éljen az "új".
Hozzávalók:
-  450 gr mélyhűtött kelbimbó (1 zacskó)
-  1 konzerv fehér, natúr bab, lecsöpögtetve
-  1 konzerv csemege kukorica
-  3 ek. citromlé
-  2 ek. olíva olaj
-  2 ek. vegyes mag keverék (len,napraforgó, szezám)
-  parmezán sajt
-  petrezselyem

Elkészítés:
A kelbimbót hagytam kicsit olvadozni, fagyottan nem könnyű szeletelni. Először nekifogtam leveleire bontani, na de az macera. Négy részt vágtam valamennyit. Olíva olajat forrósítottam. Ment bele a sok kel darabka, majd hirtelen ötletként a magkeverék. Jól megpirítottam az olajon. Kb. 8 perc. Kóstolgattam, még mindig kelbimbó íze van, hogy lesz ebből finom főétel......se só, se egyéb......

Hozzáadtam a lecsöpögtetett babot, kukoricát és nyakon öntöttem citromlével. Megy ezerrel az összepirítás.A citromlé lehet a dolog nyitja. A kelbimbó sokat javult, köszönhetően a többi összetevőnek is, de szerintem a citromlének is örült. További 6-8 percig még pirítom, keverem. Gázról leveszem s elkezdem keresni neki a legkevésbé béna hátteret a fotózáshoz. A style még mindig fejlesztésre vár, a megvilágítás asztali lámpa. Megszórtam petrezselyemmel és parmezánnal. Nagyon finom, pikáns, kedves kis kaja lett. Még baconnal lehet vadítani, de a bacon az szinte mindenhez mehet. Nem ? De.

Megjegyzések

  1. Hát ez valami eszéletlenül szimpi egy étel, valamikor kipróbáljuk!

    VálaszTörlés
  2. Hello Elif,

    most ebédeltem belőle, de otthon maradt a parmezán.....azért hiányzott. S valóban szimpi, köszi a méltatást. A kelbimbó nevében is :)

    VálaszTörlés
  3. Jól hangzik, így leírva, de én sem bab, sem kelbimbó rajongó nem vagyok...:(
    És igen, a bacon megvadítaná!:)

    VálaszTörlés
  4. Nekem nagyon bejönne ez az étel!
    Összefutott a nyál a számban :))) nyami!

    VálaszTörlés
  5. Különleges és egyszerű. És nyami! Annak, aki kíváncsi s bírja a gyomra. Melegen ajánlom :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke