Felemás érzés. Timi nem ette. Én faltam. Gyerekek kornflékszet reggelire. Egyedül maradtam. Most akkor sokáig jó lesz nekem. A recept egy gyors találat Ágitól. Ami rögtön megfogott, annyira egyszerű, még nekem is sikerül. Had főzzek ma magamra. S lőn kajaszag.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 kanál olaj, épp olíva
- 1 tasak szárított élesztő
- kis kanál cukor
- kis kanál só
- 3 dl langyos víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 35 dkg krumpli
- 1 közepes fej hagyma
- 8 dkg füstölt, csemege karaj (bacon helyett, low fat megoldás)
- 15 dkg juhtúró, pontosabban bryndza
- 2 tojás
- 3 kanál tejföl
- só, bors
A tésztához valókat összeöntöttem egy tálba, s rábíztam a Kírára, hogy dagassza simára.
Sokáig dolgozott vele, tiszta ragacs maradt a keze, hiába liszteztünk vele. Késsel lekapartam a nagyját, majd kézmosás, s tészta maradék nélkül bírta még gyúrni vagy fél percig . Teó úgyszintén. Gyerekeknek valami egyszerűbb kell, mint legutóbb a kókuszgolyó, azt könnyű volt formázni, nyakik kakaóban.....
Fél órára kellett volna csak félretenni, kelni, ám a torta lefoglalt, s egy órát nőtt. Sebaj. Kinyújtottam, s egy sütőpapírral kibélelt (kedvenc) formába helyeztem, a széleit, mivel óriási tészta lett belőle, s kicsi lett hozzá a tepsi, összenyomkodtam a két hosszanti sarkán. Legközelebb nagyobb tepsi vagy kevesebb tészta.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 kanál olaj, épp olíva
- 1 tasak szárított élesztő
- kis kanál cukor
- kis kanál só
- 3 dl langyos víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 35 dkg krumpli
- 1 közepes fej hagyma
- 8 dkg füstölt, csemege karaj (bacon helyett, low fat megoldás)
- 15 dkg juhtúró, pontosabban bryndza
- 2 tojás
- 3 kanál tejföl
- só, bors
A tésztához valókat összeöntöttem egy tálba, s rábíztam a Kírára, hogy dagassza simára.
Sokáig dolgozott vele, tiszta ragacs maradt a keze, hiába liszteztünk vele. Késsel lekapartam a nagyját, majd kézmosás, s tészta maradék nélkül bírta még gyúrni vagy fél percig . Teó úgyszintén. Gyerekeknek valami egyszerűbb kell, mint legutóbb a kókuszgolyó, azt könnyű volt formázni, nyakik kakaóban.....
Fél órára kellett volna csak félretenni, kelni, ám a torta lefoglalt, s egy órát nőtt. Sebaj. Kinyújtottam, s egy sütőpapírral kibélelt (kedvenc) formába helyeztem, a széleit, mivel óriási tészta lett belőle, s kicsi lett hozzá a tepsi, összenyomkodtam a két hosszanti sarkán. Legközelebb nagyobb tepsi vagy kevesebb tészta.
A tölteléket nagyon egyszerűen készítettem el. A krumpli megpucolva, a sajtreszelőnkön van egy vékony, gondolom uborka szeletelő, azzal szépen ledolgoztam. Hajszálvékonyra. Egy fej hagymával úgyszintén, bár azt nem vitte a reszelő. Szépen rá a krumplira. A juhtúró, 2 tojás, felvágott hús, só, bors, tejföl jól összekeverve, nyakon öntve a krumplis-hagymás kenyértészta. Ránézésre mégis pont jó a tepsi méret, mert csordultig megtelt a bele valókkal. Előmelegített sütőben kellett volna háromnegyed órát sütni, ám ezt az én gázos, alap sütőm kevésnek mutatta, még remegett a teteje. Mindegy, alapon ment tovább még fél órát.
A ratingről már beszéltem, nekem ízlik, pár nap alatt el is fog fogyni (egy holnapi dupla ebéddel megoldom valószínű). Valószínű tovább sütöttem /illetve a kicsi tepsi, sok tészta a széleken is okozta a "köszi, nem kérek most ilyet" érzetet. Mindazonáltal érdemes/érdekes és értékes eledel e remek recept.
Sajnálom a felemás érzéseket, nálunk egy kicsit nagyobb sikere volt, főleg a felnőtteknél.
VálaszTörlésMár második napja eszem. Kevesebb tésztából, arányosabb tepsiben szerintem ez nagyon jó lesz még. Máskor is. Ha nem is a legszűkebb családnak. Köszi a receptet :)
VálaszTörlésNa, ém szívesen ennék ám belőle!!!!!!! Yummy!!!!! Nagyon ínycsiklnadozónak tűnik, így 11 táján!!!!
VálaszTörlésFrissen oltári. De ezzel, legalábbis kis családi körben, kisebbségben vagyok. A többségi leány uralom nem osztja a lelkesedést .
VálaszTörlés