Ugrás a fő tartalomra

Hagymás kis semmiség

Kaptam egy receptet, néhány hónapja. De nem jól emlékeztem az összetevőkre. Így lett hagymás, gombás helyett. Mondjuk ez az én receptem. Mondjuk :)
Hozzávalók:
- fél szár póréhagyma
- kis fej vörös hagyma
- pár karika zöld paprika
- só, bors
- 2 kanál olíva olaj
- 1 kanál finomliszt

- 30 dkg csirkemell filé
- 30 dkg friss leveles tészta
- 1 tojás

A zöldségeket felkarikáztam, s megpároltam kis olíva olajon. (az eredeti receptben itt gomba és fokhagyma volt). Sóztam, borsoztam kicsit. Beletettem kézi aprítóba, s leturmixoltam. Tejfölt, majd kis lisztet adtam hozzá. Szép, zöld, csípős.

A sütőt begyújtottam, előmelegítettem 220 C-ra. Sütőlemez, s rajta sütőpapír várja a továbbiakat. S lőn. A friss leveles tésztát szépen kitekertem, s 6 téglalapra vágtam. Mindegyikre egy kis csirkemelldarab került. A tetejére nagy kanál hagymás-tejfölös szósz. Jobbról, balról, minden irányból becsomagoltam a csirkéket a tésztába, szélüket jól lenyomkodva. Néhány helyen kifolyt a hagymás töltelék, mert nem vagyok ügyes. Nem veszett kárba. Megkentem felvert tojással, s 25 percre ment a sütőbe. Közepes lángon szépen megbarnult, megsült. Párolt rizst kapunk hozzá zöldségekkel. Jó étvágyat nekünk s azoknak akik velünk esznek!

Megjegyzések

  1. Igazi Nekem való ízvilág!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Örülök, hogy végre rátaláltam a blogodra, vedd fel a linkekhez a Picasa Webalbumok mellé is...
    Köszönöm a regisztrációdat a blogomra, örömmel viszonoztam és a blogajánlómba is feltettelek!
    BUÉK!
    Üdv,
    Kutya és Konyha

    VálaszTörlés
  3. Nyam, ez királyság!

    Az ég áldja, aki kitalálta a leveles tésztát nekünk :-))

    VálaszTörlés
  4. Dia

    Véletlen és a hiány gazdálkodás íze lett a hagymás. A gombás biztos bukás lett volna a lányoknál :) Reggel megkóstoltam fotózás után és finom, enyhén hagymás.

    VálaszTörlés
  5. Kutya és Konyha :)

    az öröm és a megtisztelés kölcsönös, köszönöm a linkelést. A saját ajánlómat ideje átszerkeszteni, s időrendi frissülésbe beállítani.Boldogságot az új évre és jó közös bloggerkedést!

    VálaszTörlés
  6. Viki

    a leveles tészta, még az én amatör szintemen is jól muzsikált :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke