Kaptam egy receptet, néhány hónapja. De nem jól emlékeztem az összetevőkre. Így lett hagymás, gombás helyett. Mondjuk ez az én receptem. Mondjuk :)
Hozzávalók:
- fél szár póréhagyma
- kis fej vörös hagyma
- pár karika zöld paprika
- só, bors
- 2 kanál olíva olaj
- 1 kanál finomliszt
- 30 dkg csirkemell filé
- 30 dkg friss leveles tészta
- 1 tojás
A zöldségeket felkarikáztam, s megpároltam kis olíva olajon. (az eredeti receptben itt gomba és fokhagyma volt). Sóztam, borsoztam kicsit. Beletettem kézi aprítóba, s leturmixoltam. Tejfölt, majd kis lisztet adtam hozzá. Szép, zöld, csípős.
A sütőt begyújtottam, előmelegítettem 220 C-ra. Sütőlemez, s rajta sütőpapír várja a továbbiakat. S lőn. A friss leveles tésztát szépen kitekertem, s 6 téglalapra vágtam. Mindegyikre egy kis csirkemelldarab került. A tetejére nagy kanál hagymás-tejfölös szósz. Jobbról, balról, minden irányból becsomagoltam a csirkéket a tésztába, szélüket jól lenyomkodva. Néhány helyen kifolyt a hagymás töltelék, mert nem vagyok ügyes. Nem veszett kárba. Megkentem felvert tojással, s 25 percre ment a sütőbe. Közepes lángon szépen megbarnult, megsült. Párolt rizst kapunk hozzá zöldségekkel. Jó étvágyat nekünk s azoknak akik velünk esznek!
Hozzávalók:
- fél szár póréhagyma
- kis fej vörös hagyma
- pár karika zöld paprika
- só, bors
- 2 kanál olíva olaj
- 1 kanál finomliszt
- 30 dkg csirkemell filé
- 30 dkg friss leveles tészta
- 1 tojás
A zöldségeket felkarikáztam, s megpároltam kis olíva olajon. (az eredeti receptben itt gomba és fokhagyma volt). Sóztam, borsoztam kicsit. Beletettem kézi aprítóba, s leturmixoltam. Tejfölt, majd kis lisztet adtam hozzá. Szép, zöld, csípős.
A sütőt begyújtottam, előmelegítettem 220 C-ra. Sütőlemez, s rajta sütőpapír várja a továbbiakat. S lőn. A friss leveles tésztát szépen kitekertem, s 6 téglalapra vágtam. Mindegyikre egy kis csirkemelldarab került. A tetejére nagy kanál hagymás-tejfölös szósz. Jobbról, balról, minden irányból becsomagoltam a csirkéket a tésztába, szélüket jól lenyomkodva. Néhány helyen kifolyt a hagymás töltelék, mert nem vagyok ügyes. Nem veszett kárba. Megkentem felvert tojással, s 25 percre ment a sütőbe. Közepes lángon szépen megbarnult, megsült. Párolt rizst kapunk hozzá zöldségekkel. Jó étvágyat nekünk s azoknak akik velünk esznek!
Igazi Nekem való ízvilág!
VálaszTörlésSzia! Örülök, hogy végre rátaláltam a blogodra, vedd fel a linkekhez a Picasa Webalbumok mellé is...
VálaszTörlésKöszönöm a regisztrációdat a blogomra, örömmel viszonoztam és a blogajánlómba is feltettelek!
BUÉK!
Üdv,
Kutya és Konyha
Nyam, ez királyság!
VálaszTörlésAz ég áldja, aki kitalálta a leveles tésztát nekünk :-))
Dia
VálaszTörlésVéletlen és a hiány gazdálkodás íze lett a hagymás. A gombás biztos bukás lett volna a lányoknál :) Reggel megkóstoltam fotózás után és finom, enyhén hagymás.
Kutya és Konyha :)
VálaszTörlésaz öröm és a megtisztelés kölcsönös, köszönöm a linkelést. A saját ajánlómat ideje átszerkeszteni, s időrendi frissülésbe beállítani.Boldogságot az új évre és jó közös bloggerkedést!
Viki
VálaszTörlésa leveles tészta, még az én amatör szintemen is jól muzsikált :)