Franszija sült hal

Nemrég ettük. Nagyon jó volt. Minden évben visszatérő fogás, bár a gyerekek nem eszik. Sebaj. Több jut nekünk. Mert az egyik legjobb receptünk.  Komolyan. Eredetileg F.Nagy Angéla, de nem teljesen így, s ebben a formában.
Hozzávalók:
- 75 dkg norvég lazac filé
- 2 fej paradicsom
- 1 fej vörös hagyma
- 1 fej lila hagyma
- 1 csípős zöld paprika
- 1 zöld paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- némi olíva olaj
- kis só, bors

A lazac filét egy olíva olajjal kikent tálba fektetjük, mintha úszna. bekenjük sóval, borssal. Az összes zöldséget vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát apró darabokra. A halat beborítjuk először a lila és vörös hagyma szeletekkel. Ezt követi a paprika és erős paprika karikák hegye. Majd a darabokra vágott fokhagyma. Végül a paradicsom. Maradék kis olíva olajjal jól meglocsoljuk. Előmelegített (200 C) sütőbe toltam a tepsit, de előtte alufóliával lefedtem. Karácsonyra konyhai órát (is) kaptam - minő praktikus ajándék :) - melyen 20 percet állítottam be először, a fedett sütésre. Ezalatt szépen megpárolódott. Csengett az óra. Kiszedtem, le az alufóliát róla, s megint csak az óra, újabb 20 perc, hogy ne csak zöldséglétől szaftos legyen, hanem jól megpiruljon is. Friss, fehér kenyérrel tálaltam. Valami isteni. Érdemes beruházni a nem olcsó lazacra.



Megjegyzések

  1. Franszija::))
    De jó reci! Imádom a lazacot, sajnos idén kimaradt a menüből. Az óra pedig tényleg hasznos, tessék neki örülni!:)

    VálaszTörlés
  2. Halas-paradicsomos recept elvíve;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések