Ugrás a fő tartalomra

Bővült a család....... a tavasz hírnökeivel frissítve :)

Így telik a szilveszter. Készült a mai napon, s mindegyikkel elégedett vagyok.Timi készítette, kézzel. Most jön a harmadik. Eddig Nyuszi, Malac és most Maci. És itt vannak az új barátok is, a tavasz első hírnökei




Az ihlet tegnap jött, ma pedig a tettek következtek. Inspiráció innen, ajánlani tudom csak.

Az első Nyuszi mintegy 2 óra volt. Nincs megállás. Malac.

Ezalatt én a következőkkel bírtam el:

2010 kipipálva. Boldog Új Esztendőt, Sok Finom Ételt, Boldogságot, Örömet kívánunk Mindenkinek! 

Megjegyzések

  1. Nahh, én meg azt hittem a cím alapján, hogy baba állt a házhoz!:))
    Nagyon boldog új évet kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  2. Az majd májusban :)Boldogat, szépet!

    VálaszTörlés
  3. Jaj, ezek nagyon cukik!!!!! De jó nektek, hogy ilyeneket tudtok csinálni!!!!! És Te meg egy igazi KOnyhatündér vagy, ha ennyi mindent készítesz!
    Boldog új évet!

    VálaszTörlés
  4. A könyvet tegnap előtt vettük. Egy taiwani férfiember írta, sok fotóval, lépésről lépésre.

    Timi sem hitte volna, hogy tud ilyet :) Egy próbát mindenképp megér. Szép zokni, tű, cérna és tömőanyag kell hozzá. Meg egy kis idő. Hasznosan elfoglaltuk magunkat!

    Boldog évet Nektek is.

    VálaszTörlés
  5. Köszi. A készítő nevében is :)

    Akinek van felesleges, megunt, kinőtt, összement zoknija, azt nagy szeretettel fogadjuk, mert nagy jövő vár rájuk. Karrier, caffeteria, mobiltelefon és cégautó.

    VálaszTörlés
  6. Fú, felkerült ez az oldal a nőklapja cafe topicra : http://www.nlcafe.hu/index.php?id=1057&fid=441&topicid=276237&step=1&page=1&bw=0#12829862 - s egyből megnézték 300-an :) ami nagyon jó. Majd kérünk jutalékot a kiadótól :) hajrá önmegvalósító zoknivarró mindenki!!

    VálaszTörlés
  7. Itt is vannak zoknibábok, szintén a Timitől :)
    - http://beastie-bistro.blogspot.com/2011/02/petit-canard-kicsit-kacsa.html

    -http://beastie-bistro.blogspot.com/2011/02/vissza-paradicsomba.html

    nagyon könnyű megvarrni őket, bár kitartás azért szükséges!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke