Wellness Ital :)

Pofon egyszerű és senkinek nem lesz a kedvence. A recept az ecetes flakon hátoldalán található, mint Wellness ital reklámozza magát. Én bevettem :) Kicsit olvasgatva valóban igazolja mindenféle kísérlet jótékony hatását. Design (Ritzenhoff collection ) kelyhes ital a gáztűzhelyről


Összetevők:
- 2 kiskanál mézes almaecet - biológiai erjesztés anno 1898 - Chef típus
- 2 dl tiszta, klóros budapesti csapvíz
és kész is a természetes, ütős, nagyszerű, überhetetlenül olcsó divatosan hangzó wellness ital.                  Fogyassza mértékkel :) 

"Már az asszírok és a babiloniak is ismerték a vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag almaecetet, noha nem rendelkeztek ennek a savanyú italnak tudományos analízisével.A római légionáriusok a szőlő és fügeecetet itták: a poscát, a vízzel hígított ecetet. A középkorban az alma- és borecetet Európában sokfelé tartósítószerként használták, pestisjárványok idején pedig az orvosok használták a fertőzés megelőzésében. Újra felfedezése az amerikai De Forest Clinton Javris doktor nevéhez fűződik, még előző századunk elején. A Vermontban praktizáló orvos a helybeli földművesektől tanulta el az almaecet jótékony hatását, az emberi szervezet javítására. Jarvis almaecetből, mézből és vízből kevert koktélt az immunrendszer és az anyagcsere erősítésére, a veseműködés javítására, de a sebek gyógyítására is alkalmasnak találta. Ugyanakkor csökkenti a hízásra való hajlamot, sőt a koleszterinszintet is." Idézet a LionelPort-ról. 

Megjegyzések

 1. Kedves Beastie, tudod, mi a libapezsgő? Ugyanez, csak előbb a vízben egy mokkáskanál szódabikarbónát kell feloldani, esetleg mézet vagy cukrot is. Sokak szerint a másnaposság gyógyszere.
  További jó sütögetést!

  VálaszTörlés
 2. Hű, jó ötlet, nagyszüleim praktikáira emlékeztet. Köszi a látogatást és a jó kívánságokat, igyekszem szolgálni a bizalmat és az éhes pocakokat :)

  VálaszTörlés
 3. Úgy bizony. Timi nászajándék szerviznél dolgozott régesrég, s akkor kentük-vágtuk a Ritzenhoff-Alessi design vonalat. Ez itt épp egy Valentin-napi ajándék. És még nem tört el :)

  VálaszTörlés
 4. Ez érték, kéremszépen:D Féltsd, óvd a széltől is;)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések