Tegnap Timitől skype-n kaptam egy megrendelést. Hogy Ő már mióta szeretne ilyet, s hogy jaj de jó. Lenne. De nincs tojás, a ketreces meg még úgysem. Találtam hazafelé "állatbarát" tojást, dupla áron, de legalább. A recept valahonnan NLC-ről jött, google segítséggel, pontosabb forrás most nincs.
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 2 dkg cukor
- olaj a sütéshez
- 3 tojás
- 5 banán
- fél alma
Tojások ketté választva, a fehérekből jó kis hab verve. A sárga a cukorra kikeverve, habosra (sosem tudtam eddig, hogy ilyenkor szinte fehér színű a végeredmény). Liszt rászitálva a habos sárgára, összekever, s finoman hozzáadagolni a fehér habot is. Két teljesen eltérő állagú anyagot finomat kevergetni nem könnyű. A banánokat félbevág, majd belemárt a masszába. Néhány banán puha, törődött volt, alig akart kijönni a tálból. Bele a forró olajba, ahogy máshol is olvastam, "mindkét oldalát aranysárgára sütni". Kicsit hűlni is kell hagyni, mert belül a banán sokáig forró. Ugyanez felezett, majd harmadolt alma gerezdekkel is mehet. Még pikánsabb is mint a banán, nem olyan édes. Porcukor már nem kellett rá, hamar elfogyott.
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 2 dkg cukor
- olaj a sütéshez
- 3 tojás
- 5 banán
- fél alma
Tojások ketté választva, a fehérekből jó kis hab verve. A sárga a cukorra kikeverve, habosra (sosem tudtam eddig, hogy ilyenkor szinte fehér színű a végeredmény). Liszt rászitálva a habos sárgára, összekever, s finoman hozzáadagolni a fehér habot is. Két teljesen eltérő állagú anyagot finomat kevergetni nem könnyű. A banánokat félbevág, majd belemárt a masszába. Néhány banán puha, törődött volt, alig akart kijönni a tálból. Bele a forró olajba, ahogy máshol is olvastam, "mindkét oldalát aranysárgára sütni". Kicsit hűlni is kell hagyni, mert belül a banán sokáig forró. Ugyanez felezett, majd harmadolt alma gerezdekkel is mehet. Még pikánsabb is mint a banán, nem olyan édes. Porcukor már nem kellett rá, hamar elfogyott.
Ezt én is kipróbálom! :) Köszi!
VálaszTörléswelcome on board :) szívesen.
VálaszTörlés