És itt van. Borkősav nélkül. Lehet, hogy a lényeget hagytam ki belőle? Mert finom lett, de a forma, az nem a classic, amit terveztem. Alapreceptnek tűnik, könnyen készül és finom. Saját nutellával vagy barack lekvárral is .
Hozzávalók:
- 1 és negyed csésze cukor
- 1 csésze puha vaj
- 3 tojás sárgája
- 2 tk vaníliás cukor (eredetiben vanília esszencia lett volna)
- 2 és fél csésze liszt (nálam épp tönköly akadt)
- 1 tk sütőpor
- fél tk borkősav (sajnos kimaradt)
- negyed tk só
- nagyszemű kristálycukor a hengergetéshez
A sütő, itt is, jól előmelegítve. A puha vaj és a cukor krémesre keverve. Egyenként megy hozzá a tojás sárgája és a vaníliás cukor. Jöhet a liszt, sütőpor, só (és a borkősav, ha lenne) mindez szépen elkeverve. Közepes fagyis kanállal kis gombócokat formáztunk, s a domború felükkel meghengergettük őket a kristály cukorban. Lapos felükre lettek leültetve agy nagy tepsibe, melyet előzőleg kibéleltemmohával sütőpapírral.
Ne érjenek egymáshoz a sütőben a kis gombócok. Ez fontos. 12-15 perc sütés elég nekik. Elvileg addig, amíg a felszínük egy kicsit töredezetté válik. Biztos a borkősav. Könnyen odakapott az alja. Óvatosan.
Hozzávalók:
- 1 és negyed csésze cukor
- 1 csésze puha vaj
- 3 tojás sárgája
- 2 tk vaníliás cukor (eredetiben vanília esszencia lett volna)
- 2 és fél csésze liszt (nálam épp tönköly akadt)
- 1 tk sütőpor
- fél tk borkősav (sajnos kimaradt)
- negyed tk só
- nagyszemű kristálycukor a hengergetéshez
A sütő, itt is, jól előmelegítve. A puha vaj és a cukor krémesre keverve. Egyenként megy hozzá a tojás sárgája és a vaníliás cukor. Jöhet a liszt, sütőpor, só (és a borkősav, ha lenne) mindez szépen elkeverve. Közepes fagyis kanállal kis gombócokat formáztunk, s a domború felükkel meghengergettük őket a kristály cukorban. Lapos felükre lettek leültetve agy nagy tepsibe, melyet előzőleg kibéleltem
Ne érjenek egymáshoz a sütőben a kis gombócok. Ez fontos. 12-15 perc sütés elég nekik. Elvileg addig, amíg a felszínük egy kicsit töredezetté válik. Biztos a borkősav. Könnyen odakapott az alja. Óvatosan.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése