A lehetőség adott, hogy ismét egy idény zöldség kerüljön édes köntösbe az asztalunkra. A sütőtök alapvetően édes zöldség, van akiknek mégis hiányzik róla a cukor. Karakteres íz és illat, főleg ha sütve kapjuk. Palacsintába ágyazva pedig egyértelműen győztes kombinációt hozunk létre. A cukkinis palacsinta után csak előre tekinthetünk, az ősz terméseit vizsgálva. Eredeti forrás: Brown Eyed Baker - amerikai recept, hajrá magyarok!
Hozzávalók:- 150 gr sütőtök püré (frissen sült sütőtökből a legegyszerűbb)
- 240 ml tej
- 2 ek. olaj
- 1 tojás
- 1 ek. vanília eszencia
- 160 gr liszt
- 2 ek. barna cukor
- 2 tk. sütőpor
- csipet só
- 1/4 tk. őrölt fahéj
- 1/4 tk. őrölt gyömbér
- 1/4 tk. reszelt szerecsendió
- 1/4 tk. őrölt szegfűszeg
Elkészítés
- Egy nagy tálba keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, cukor, sütőpor, só, fűszerek.
- Egy másik tálba keverjük össze a tejet, tojást, olajat, vaníliát és sütőtök pürét.
- 5 percre tegyük félre.
- Melegítsünk elő közepes hőfokra egy tapadásmentes serpenyőt.
- Keverjük össze a két tál tartalmát és robot géppel dolgozzuk egyenletes, illatos masszává.
- Nagyon kevés olajat, vajat olvasztunk a serpenyőben.
- Egy kisebb szedőkanál segítségével a serpenyőbe merjük a tésztát. Közepes hőfokon addig sütjük, míg pár buborék nem keletkezik a tetején. Ekkor megforgatjuk. Ez minden ilyen típusú palacsintánál alap.
- Egymás tetejére rakjuk a palacsintákat. A rétegek közé vékony vajdarabok is kerülhetnek.
- Lekvárral, juhar sziruppal, tejszínhabban, vagy csak úgy magában, olvasztott vajjal fogyasztjuk.
Hajrá ősz, hajrá sütőtök!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése