Este néha elmegy a kedvem a főzőcskézéstől, ami reggelre sem jön meg. Viszont a hideg szendvics, joghurt kombó se nem nyerő, sokszor egymás után. Cukkini mostanság mindig van otthon, kihívás az újabb receptek kipróbálása. Ez belefért a reggeli 40 perces készülődésbe, s nagyon finom lett. Kívül ropogós, belül puha, omlós. Frissen még jobb. Rögtön megenni. Hmmmm.....
Hozzávalók:- 2 kisebb cukkini
- 3 ek liszt
- 2 tojás
- só, bors
- 3 ek zsemlemorzsa
- 15 dkg reszelt (füstölt) sajt
- 3 ek olíva olaj
Elkészítés
A cukkinikat megmossuk, végeiket levágjuk és hosszába, 4 felé vágjuk őket. Készen vannak a kis hasábok. Óvatosan megsózzuk, megborsozzuk a kis hasábokat. Közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, amit ecset segítségével kikenünk olajjal. A hasábokat először lisztbe, majd felvert tojásba, végezetül zsemlemorzsával összekevert reszelt sajtba forgatjuk meg. Elhelyezzük egymás mellé a sütőpapírra a sajtos hasábokat. Olajjal óvatosan megkenjük a felületüket. Egyszerűbb egy spray segítségével lefújni őket. Éppen csak csillogjanak kicsit. Tehát a sütőpapír ki van olajozva és a hasábok felületére is került kicsi.Előmelegített (200C) sütőben arany barnára, ropogósra sütjük, ami kb. fél óra alatt meg is van. Fél időben, egyszer megfordítjuk a hasábokat.
Én friss paradicsommal ettem, de könnyű körettel (rizs, párolt zöldség) is nagyon finom. Sőt, tejfölös dippel az igazi :)
Tényleg egyszerű ez a recept :)) Nekem való!
VálaszTörlésYee! Neked is való, úgy bizony :) valószínű padlizsánnal is menne, bár más a nedvesség tartalma.
VálaszTörlésImádom a cukkinit, és nagyon örülök ennek a pár receptnek! :) Köszi!!
VálaszTörlés