Ugrás a fő tartalomra

Minestrone leves

Csak úgy. Mert ezt kérte a Timi. Kicsi kutató munka a hozzávalók tekintetében, de semmi görcs. A lényeg, hogy sokféle, lédús zöldség, finom tészta esetleg némi sajt együtt, jöhetnek az olaszországi nyaralás emlékei. Ahol jégbe hűtött, fél literes, műanyag tálkába csomagolva, készen (is) vettük ezt a finom levest. Vettünk hozzá száz kiskanalat is. A hőség ellenére. Épp azért. Nagyon finom. Csak frissen. Zöldség darabra, csak épp vettem gr mérleget :)

Hozzávalók:
- 1 nagy fej hagyma (173 gr)
- 2 nagy sárga répa (388 gr)
- 1 kisebb fehér répa (50 gr)
- 1 nagyobb cukkini (429 gr)
- 2 nagy, színes californiai paprika
- 2 ek borsó (konzerv)
- 2 ek kukorica (konzerv)
- 150 gr zöld bab (fagyasztott)
- 150 gr rigatoni tészta (kagyló)
- reszelt sajt
- olaj
- só, bors

Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk. Alacsony lángon ez kb. 5 perc. Ezalatt extra sebességgel felkockázzuk az összes zöldséget, kivéve a konzerv és fagyasztott részt. A hagymára fél liter vizet öntünk, s hozzá adjuk a kockára vágott répákat, cukkinit, paprikát. További egy liter vizet öntünk rá. Fedő alatt, kicsit sózva, borsozva főzzük. Puhára. Adjuk hozzá a kukoricát, borsót és zöldbabot. Ismét 10 perc főzés. Ha elpárolog a víz, pótoljunk hozzá. (tudom ez szentségtörés, de lé nélkül nem az igazi). Az utolsó lépésként beleöntjük a tésztát és még 15 percig főzzük. Ha már al dente (ropogóra főtt) vagy puha (ízlés szerint) akkor levehetjük a tűzről. Frissen tálalva, reszelt sajt kívánkozik a tetejére, persze hogy autentik parmesan. De nekünk az most nem állt rendelkezésre. Házi kenyérrel és nagy étvággyal ettük. 

Megjegyzések

  1. Már nagyon-nagyon rég készülök kipróbálni ezt a levest, de még sose jutottam odáig, most ismét megkívántattad valem.:)

    VálaszTörlés
  2. Bőven maradt s mind megettem, akármilyen sűrű is :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke