Legalább 3 helyen előkerült, így én is neki mertem ugrani, mert hiányzott a vacsora, s nem volt kedvem kakaós csigával maszatolni. Jött e sütőben készült kenyérlángos Chef Viki és Közös konyhakert receptjei között ugrálva.
Hozzávalók:
- 55 dkg liszt
- 20 dkg főtt krumpli (csak ezért főztem meg :)
- 2 teáskanál cukor
- 2 mokkáskanál só (kicsit többet is elviselt volna)
- 1/4 kocka friss élesztő
- 2,5 dl víz
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg főtt krumpli (csak ezért főztem meg :)
- 2 teáskanál cukor
- 2 mokkáskanál só (kicsit többet is elviselt volna)
- 1/4 kocka friss élesztő
- 2,5 dl víz
- 2 evőkanál olaj
A lángosokra (3 db) rátenni
- Tejföl + 2 gerezd fokhagyma reszelve+ csipet só
összekeverve
- reszelt sajt
A tésztához a hozzávalók be a kenyérsütőgép dagasztó programjába, nálam ez fél óra, szépen bedagaszt. Lisztezett deszkára kivettem, s kelesztőtálban fél óráig (duplájára) engedtem kelni. Egy kis extra kutyasétáltatás után kész is lett a kelesztés. Két harmadánál elvágtam. Egy harmadból lett a lángos, kétharmadból a kenyér. Legközelebb az egészből lángos lesz :).
A kenyér alapját összehajtogattam, beliszteztem s letakarva még félórát kelesztettem a forró sütő tetején.
A lángosok tésztáját 3 felé választottam, kinyújtom tenyérnyi széles körökre, majd megkentem a fenti kencével és reszelt sajttal. A sütő már lángol, mehet is bele. 20 perc alatt megsül. Kivesz, kicsit hűl s hamar elfogy.
A kenyér szépen megkelt közben, beugrik a lángosok helyére, a sütő aljába ment egy pohárka víz, s a dagi kenyérre is egy pár löketnyi vízpermet (viráglocsoló céleszközből). Sütőpapírral bélelt oldschool tepsin meg is sült, néhányszori víz permet pótlást követően. Ez eddigi legszebb kenyerem, magas, laza, szép és finom (kicsit sótlan).
Szóval, a mai teremtő-öröm dózis megvan.
Készült még első humusz és egy béna kávé is longdrink pohárban Facebook játékra, de takarítanom kell nem írogatni :)
A második sütés még jobb is lett mint az első, nem nyújtottam annyira meg a kis lángos korongokat.
Örülök, hogy megcsináltad, nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésDe guszták ezek a lángosok!:-)
VálaszTörlésA széle ropogós, belül puha, mert a tejföl, a teteje pedig finom sajtos! köszi.
VálaszTörlésezen átsiklottam... pótoltam, gratulálok, kontrollcé itt kontrollvé otthon a konyhában!
VálaszTörlés