A brownie számomra egyidős az aktív gasztro bloggolással, olvasgatással. Lehet hogy egy divatos sütiről van szó, ellenben végtelenül egyszerű, variálható, csodás finomság. Ezt, a fenti képen látható sütit, elneveztem ragacsos sütinek, mert olyan. Pontosan. Van brownie készre kevert por alakban (dr.ötker) is, amihez tej, víz és talán tojás kell hozzáadni, s magad hajtogathatod meg kartonpapírból a kis brownie sütőt. De az nem olyan. Egyáltalán nem. Ez a recept a brownie-k egyik koronázatlan királynőjétől van, megtalálhatjátok itt. Köszi Puffin. Harmadszorra készítem, majdnem akkora király, mint a kedvenc amerikai palacsinta. Ragacsos.
Hozzávalók:
- 140 gr vaj
- 280 gr cukor
- 30 gr holland kakaópor
- 50 gr étcsoki (féltábla)
- 2 tojás
- nagy csipet só
- 65 gr liszt
- 2 ek reszelt. szárított citromhéj
- 1 tk reszelt, szárított gyömbér
Elkészítés
Vaj és étcsoki lassú tűzön, kis lábasban, kavargatva megolvad. Összekeverjük ezt követően a cukorral, kakaóporral és a nagy csipet sóval. Összefőzzük, olvasszuk. Ezt követően kicsit hagyni kell kihűlni.
Közben a sütőt alaposan elő melegítjük és a megfelelő sütő formánkat kibéleljük sütőpapírral. A kihűlt csokis masszához óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a lazán felvert tojásokat (ezek nagyon nehezen olvadtak bele a tésztába, sokáig kevertem őket, kitartás) a citrom és gyömbér.
Ezekből mehet bele több is, mert akkor még erősebb, intenzívebb az íz. Ezzel a fenti menyiséggel könnyű, aromás finomság a végeredmény. A sütőformába öntve, 35 perc alatt, közepes lángon, megsütjük. Kicsit célszerű hagyni kihűlni a formában, majd hamm, gyorsan megenni az egészet. Jó étvágyat. Fagyival a tetején. De úgy még gyorsabban elfogy.
Nagyon jól hangzik! Ragacsosan. Mentve, köszi :)
VálaszTörlésImádom nagyon finom
VálaszTörlésHűű, de guszta ;)
VálaszTörlésKöszi lányok - ez itt inspiráció, Puffintól, de valóban, a család egyik nagy kedvence - igazi különleges csemege :)
VálaszTörlés