Ugrás a fő tartalomra

A világ legegyszerűbb jégkrémje

Nem én találtam ki. De nagyon tetszik. Párszor már csináltam, s mindig sikerül. Mert olyan. Nagyon olyan. Forrás: How to cook like your grandmother. Bíztatok mindenkit, nehéz elrontani. Hamar megvan, hamar elfogy.
Hozzávalók
- 4 érett banán (fejenként legalább egy banán legyen)
- pici tej (elhagyható)

Elkészítés

A banánokat megpucoljuk. Felszeleteljük őket. Bekerülnek a mélyhűtőbe 1 vagy 2 órára. Minél tovább, annál jobb. Most nálunk 2 óra volt. Tovább nem érdemes mert kőkeményre fagy, s nem csúzlizni kell a banán. 
A fagyott banánt kivesszük a hűtőből, s beletesszük egy megfelelő aprítóba, mixerbe. Gondolom botmixerrel is mehet a dolog. 
A mixerrel elkezdjük aprítani, pürésíteni a banánt. Eddig jó. Nagyon jó. Ha túl sűrűnek érezzük, kis tejet adhatunk hozzá, de tényleg keveset, mert eláztatja a banánt. Mondjuk 1 evőkanál. Én most majdnem egy dcl-t tettem bele, s hát sok lett, túl lágy lett a végeredmény.
Kis tálkákba szedtem, s mivel a tejet túlzásba vittem (lehet hogy egyáltalán nem kellett volna), így még visszament 20 percre  a mélyhűtőbe. Isteni finom jégkrém lett. Szórjatok rá csoki darabkákat. 
Ha nem tettem volna bele tejet, akkor mindenki ehette volna, mert glutén mentes, vega, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, finom és egészséges. 

Megjegyzések

  1. óha! ez igazán jól hangzik!

    VálaszTörlés
  2. Ez tetszik! Fagyasztott gyümölcshöz én nem tejet, hanem tejszínt szoktam önteni és nagyon finom! Ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez tényleg pofon egyszerű! Micsoda jó ötlet! Vittem a receptjét, köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Mi is nagyon szeretjük, bár én krémsajttal szoktam készíteni, vagy tejföllel :), de még nagyon finom a kókusztejes (krémes része) verzió is.

    VálaszTörlés
  5. Egy banán és némi fagyott bogyós gyümölcs (málna, szamóca , szeder ) nálunk így készül. És valóban a legfinomabb.

    VálaszTörlés
  6. Olyan jó, hogy az egyszerű és praktikus dolgok sok helyen megvannak, működnek s nem okoznak fejfáját (hú de nehéz fagyit csinálni). Tejföl, tejszín,kókusztej, bogyós gyümölcs, mehet a varia. Köszi az ötleteket :)

    VálaszTörlés
  7. köszönöm!!!!

    Épp azon agyaltam, hogy mit csináljak a banánokkal mielőtt megrohadnak.

    meg is van, mindjárt karikázom is!!! :)

    VálaszTörlés
  8. Alaposan elfeledkeztem pár banánról, amik a hűtőbe kerültek, már felkarikázva. Immár 3 napja. Remélem a fagyasztás csak jót tehet nekik. Teszek hozzá ha kapok, MÁLNÁT!!

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok!
    Mi azt tanultuk az iskolában (Élelmiszertudományi Kar), hogy a banán hidegérzékeny gyümölcs és ezért nem célszerű hűtőben tárolni. 13-12 fok alatt foltosodni, barnulni kezd és az aromája is csökken.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kedves Névtelen!Elfogadom a tudomány álláspontját ezzel kapcsolatban, de a gyors hűtés/fagyasztás (2 óra, mélyhűtőben) szemmel láthatólag nem ártott a színének (lásd 3. kép a mixerben), illetve az aromáját sem veszítette el. Amúgy, a tartós hűtőben tárolás tényleg barnulást okoz..... de erre, itt, nincs idő. Tehát, a tudomány álláspontját a gyakorlati, gyors hűtés-felhasználás kombóval próbálnám meg cáfolni. Persze nem minden áron :) Küszi az infókat. Azért még ajánlhatom a jégkrémet ? :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke