Ugrás a fő tartalomra

Nutellás Cheesecake - Sütés nélkül

Egy olyan sütemény recept következik, amihez nem kell sok összetevő és nem kell különösebb indok sem. Az alkalom adja magát, mert mondjuk éppen egy könnyű és gyors (leszámítva az éjszakai pihentetést) sütit dobnánk össze - sütés nélkül. Recept innen, thanks for inspiration.


Összetevők
- 250 gr (kakaós) omlós keksz (ami kéznél van - Győri Édes? ) 
-   75 gr sótlan, puha vaj (nem margarin) 
- 1 üveg Nutella (360 gr) vagy sajátmárkás versenytárs - Choco Nuss
- 100 gr török mogyoró megpirítva, felaprítva
- 500 gr friss krémsajt (máshol mascarpone) szoba hőmérsékleten - szintén sajátmárkás 
-   60 gr (barna) porcukor, szitálva

Elkészítés

Megpirítjuk a mogyorót. Vas serpenyőt felforrósítunk közepes hőfokra  és szárazon, néha rázogatva 15-20 perc alatt megpirítjuk. Egy kicsit barna színt kap. Amint kicsit kihűlt, eltávolítjuk a megmaradt héjakat. Egy konyharuhát széthajtunk, középre tesszük a mogyorót, majd visszahajtjuk a textilt és összedörzsöljük. Éles késsel, óvatosan feldaraboljuk.

Konyhai robotgép segítségével összedolgozzuk az összetört kekszet, vajat, 125 gr Nutellát és 25 gr aprított mogyorót. Az elkészült krémes keksz alapot egy 23 cm-es, kapcsos forma aljába tesszük és egyenletesen, kézzel, óvatosan elosztjuk, lenyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe. 

A krémsajtot és a cukrot krémesre keverjük gép segítségével, majd hozzáadjuk a maradék Nutellát. 
Tovább keverjük, egyenletesre. 

Kivesszük a torta alapját a hűtőből és rákenjük a krémsajtot. Spatula segítségével elsimítjuk a tetejét és megszórjuk a maradék (még mindig elég sok) aprított mogyoróval. 

Visszatesszük a hűtőbe, ha egy éjszakát áll (vagy négy órát) , nagyon jót tesz neki, könnyen szeletelhetővé válik. A hűtőből tálaljuk. Aki nem érzi elég édesnek, az a hozzáadott cukor mennyiségét növelheti. De inkább ne. 

Nálunk egy Nutella klónból készült (Choco Nuss), ami kevésbé édes, mint a nagy testvér, ellenben olcsóbb. 

Egyetek jót, ha tudtok! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke