A kedvenc reggelik, csak hogy ne unjuk meg magunkat, újabb gyöngyszemmel, pontosabban banán karikával bővült. Az alapok ugye mindig kéznél vannak, lassan recept nélkül is fog menni. Amíg elfogadja a Bisztró közönsége. Cornflakes helyett. Aerobik verseny volt a hétvégén, ahol az verseny előtti és alatti kímélő, versenyzői étrend előírásra került. Na, volt benne energia pótlásra "bolti" müzliszelet. A házi jobb volt és segített is két aranyhoz, csapatban és egyéniben. Bajnokok reggelije. Persze nem muszáj sütni, de úgy nem kaphatta volna ezt a címet a bejegyzés. 40 perc az egész. Hajrá, kipróbálni! Inspiráció: Katheats.com
Hozzávalók egy kis tepsihez (25x30) :
- 2 banán felkarikázva
- 1 banán összetörve
- 180 gr nagyszemű zabpehely
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás
- 360 ml tej
- csipet só
- 1 tk vanília esszencia
- 1 ek barna cukor
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. A kis tepsit kikenjük vajjal (opcionális) és kibéleljük sütőpapírral.
Egy banánt megszabadítunk a héjától, majd villával összetörünk. Hozzáadjuk a tejet, enyhén felvert tojást, sót, vaníliát és összekeverjük.
Hozzáadjuk a zabpelyhet, sütőport és elkeverjük.
A maradék két banánt is megpucoljuk, majd karikákra vágjuk. A tepsi aljára terítjük, vagy csak belekeverjük a zab mellé. Ha pár darabot félreteszünk a tetejére díszítésnek, nem járunk rosszul vele, szépen karamellizálódik majd.
A zabos keveréket a bélelt tepsibe töltjük, majd szépen, egyenletesen elosztjuk benne. A tetejére mehet a pár megmentett banán karika, majd be a sütőbe. 25 percig sütjük, középső rácson.
Kinyitjuk a sütőt, majdnem kész a reggelink, de nem, még egyvalami kimaradt, a barna cukor. Egy evőkanállal, éppen csak lehelet finoman - megszórjuk a sült zabot és visszatoljuk a sütőbe még 2 percre. Közben édes, sült banán illat mindenhol :)
Kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük vagy kanalazhatjuk is át müzlis tálkánkba. Joghurt, tej vagy csak úgy magában.
Bajnokok kedvenc reggelije.
Itt találsz még sült zabpehely variációkat a blogon:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése