Ugrás a fő tartalomra

Kedvenc Reggeli: Banános Sült Zabpehely

A kedvenc reggelik, csak hogy ne unjuk meg magunkat, újabb gyöngyszemmel, pontosabban banán karikával bővült. Az alapok ugye mindig kéznél vannak, lassan recept nélkül is fog menni. Amíg elfogadja a Bisztró közönsége. Cornflakes helyett.  Aerobik verseny volt a hétvégén, ahol az verseny előtti és alatti kímélő, versenyzői étrend előírásra került. Na, volt benne energia pótlásra "bolti" müzliszelet. A házi jobb volt és segített is két aranyhoz, csapatban és egyéniben. Bajnokok reggelije. Persze nem muszáj sütni, de úgy nem kaphatta volna ezt a címet a bejegyzés. 40 perc az egész. Hajrá, kipróbálni! Inspiráció: Katheats.com


Hozzávalók egy kis tepsihez (25x30) : 
- 2 banán felkarikázva
- 1 banán összetörve
- 180 gr nagyszemű zabpehely
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás
- 360 ml tej
- csipet só
- 1 tk vanília esszencia
- 1 ek barna cukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 C-ra. A kis tepsit kikenjük vajjal (opcionális) és kibéleljük sütőpapírral.

Egy banánt megszabadítunk a héjától, majd villával összetörünk. Hozzáadjuk a tejet, enyhén felvert tojást, sót, vaníliát és összekeverjük.

Hozzáadjuk a zabpelyhet, sütőport és elkeverjük.

A maradék két banánt is megpucoljuk, majd karikákra vágjuk. A tepsi aljára terítjük, vagy csak belekeverjük a zab mellé. Ha pár darabot félreteszünk a tetejére díszítésnek, nem járunk rosszul vele, szépen karamellizálódik majd.


A zabos keveréket a bélelt tepsibe töltjük, majd szépen, egyenletesen elosztjuk benne. A tetejére mehet a pár megmentett banán karika, majd be a sütőbe. 25 percig sütjük, középső rácson. 

Kinyitjuk a sütőt, majdnem kész a reggelink, de nem, még egyvalami kimaradt, a barna cukor. Egy evőkanállal, éppen csak lehelet finoman - megszórjuk a sült zabot és visszatoljuk a sütőbe még 2 percre. Közben édes, sült banán illat mindenhol :)

Kicsit hagyjuk hűlni és már szeletelhetjük vagy kanalazhatjuk is át müzlis tálkánkba. Joghurt, tej vagy csak úgy magában. 

Bajnokok kedvenc reggelije. 

Itt találsz még sült zabpehely variációkat a blogon:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke