Ugrás a fő tartalomra

Karácsonyi Ajándék! 5 Gasztro Ötlet

7 nap múlva Karácsony!
Ez egyfajta megnyugvást, hoz, hogy mindjárt itt van, nem kell megőrülni, úgysincs időnk mindenre, viszont amibe belefogunk, abból legalább lesz valami, valami különleges ajándék. Átnéztem az elmúlt öt évet és találtam néhány, még elkészíthető karácsonyi - ehető - ajándék ötletet.

Tojáslikőr keksz -  Itt a link, kattintásra :)
Más családokban, országokban klasszikus hagyománya van karácsonykor a tojáslikőr hörpölésnek. Nálunk ez kimaradt, az édes tömények meg úgy általában. Jöjjön itt egy klassz keksz, aminek az ízesítése olyan, mintha, közben pedig alkoholmentes. Finom és különleges ízű, illatú ajándék.


Moszkauer Itt a link, kattintani tessék :)
Kerek, csokis, narancsos, kis apró falatokban falható, elegáns. Ez mind a moszkauer. Elkészíteni egyre könnyebb, a kezeletlen héjú narancs a kulcs mindehhez, meg egy kis ráfordítás. Időt mindenképp. Imádjuk!


Fahéjas Pillecukor - Itt a pillekönnyű link
Egy mítosz, mely ledönthető. Pillecukor lényegében (répa)cukor nélkül. Mézből, zselatinból, szeretetből és jó ötletből. Este elkészül, reggel már ízesíthető, szeletelhető is, bele a forró kávéba / kakaóba / ajándékba. 


Vérnarancs curd - katt a narancsra
Találtunk kezeletlen héjú narancsot. Itt van hozzá még egy szuper ötlet. Olyan helyre, édes különleges krémet tudunk belőle készíteni, ami után a szeretett megajándékozott csak cuppogni fog tudni :) Ajánlom - finom . 


Répalekvár -  kattint és örül
Nem kell megijedni tőle. XXI. század, a zöldségekből, gyümölcsökből nemcsak pálinka/főzelék készül, hanem különleges lekvár is összejöhet. Ez itt éppen az. Egyben egy találós kérdés is lehet, ha címke nélkül kapja az unokatestvér karácsonyra. Nem fog csalódni. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fűszeres Cukkini Krém - reggelire

Update: Üdvözlet a közel 15 000 (!!!!) látogatónak, remélem ízlik Nektek ez az egyszerű, finoman fűszeres finomság. Ami a cukkini egyik legjobb formája. A torta mellett.  Hát a cukkinit ( háttal nem kezdünk mondatot )....nekifutok, szemből.... hát a cukkinit nem tudom megunni, mindig van a hűtőben, várja, hogy süti legyen belőle. Most mégsem az lett. Hanem krém. Amit a hozzáadott hagyma és fűszer tesz emlékezetessé. Remélhetőleg. Nekem ízlett. Fél óra az egész, a 2 hónapos (Kamilla) nyűgössége mellett is simán elkészül. A recept  ízzel-lélek Mártitól -  inspiráció, de annyira, hogy már a következő varia saját magamnak jutott eszembe, el is készül nemsokára. Hozzávalók: - 3 kisebb, fiatal cukkini (460gr) - 1 kis fej vörös hagyma - 3 gerezd fokhagyma - kevés olíva olaj - só, bors - majoranna, oregano, rozmaring, zöldfűszerek - késhegynyi őrölt pirospaprika - fél csokor petrezselyem Elkészítés A kis fej hagymát ( lehet szerintem simán nagy fej is ) megtisztítom és aprór

5 perces kenyér - evolúció

5000 LETÖLTÉS! Köszönöm :)   Remélem legalább ennyi finom kenyér is készült Nálatok!!!! Kék színnel frissítettem a leírásban néhány dolgot.               Családi kenyerünk. Egyre jobban megy. Egyre kevesebb energia kell az elkészítéshez. Jó tanácsot kaptam, bátor voltam próbát tenni, s hát bejött. Ha stopper órával kimérem, bizton mondhatom, az 5 perc megvan. Kényelmesen. Az evolúció egyfajta kipróbálási folyamatot jelent, a kenyér egyedfejlődését, formálódását, a tökéletesség felé. Tegyetek egy próbát. Nem fogjátok megbánni. A kiinduló most az Európai Parasztkenyér - DNK receptje volt. Semmi trükk, semmi emelkedett prófétaság. Egyszerű dolgok, dolgos apukák/anyukák/szinglik és mások részére. Elnézést, ha valakit kihagytam. Hozzávalók, nem élelmiszer alapanyag tekintetében : - nagy kelesztőtál ( a bekevert tészta mennyiségének minimum duplája űrmértékben ) - tiszta konyharuha - konyhai mérleg gramm illetve ml mérési lehetőséggel. Vagy egyenértékű szemmérték. - sütőform

Pljeskavica - Balkán Burger

Házi pékségünk egy újabb, a közelgő nyári grill szezonhoz illeszkedő kombóval kedveskedik az olvasóknak. Mai bejegyzésünk igazi családi munkamegosztásról árulkodik. Az alábbi  "Pljeskavica" receptjét öcsém kísérletezte ki, az ő leírását találjátok itt. Rám pedig az a feladat hárult, hogy adjak, süssek hozzá az eredetihez hasonló lepényt. Sok mindent esznek Belgrádban is a Pljeskavica mellé,  kutatómunkám egyik gyümölcse, talán autentikusnak nevezhető, szintén Szerbiából származó lepény. Ezt a holnapi  bejegyzésben találjátok.  source: nytimes.com Megjegyzés: A szó jelentését a "pljesak" szóból (is) származtatják, mely egy helyi kifejezés a tapsolásra, a tenyerek összeütésére. Ez utal a húspogácsa elkészítési módjára és formájára.  Ha a plejskavicát hunglisra kellene fordítani, akkor ez lenne a Balkán Burger. A legfontosabb benne, hogy ahány szerb (bosnyák, montenegrói, stb) régió létezik, annyi trükkel lehet variálni az alapvetően két komponensű étket. Ke