Hozzávalók 6 főre
- 100 gr puha vaj
- 2 érett banán
- 100 gr nádcukor
- 100 gr liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 2 tk őrölt fahéj
- 2 tojás
- 2 ek tej
- 150 gr darabolt étcsokoládé, nem túl apróra vágva
Elkészítés
Egy megfelelően hőálló és mikrózható edényt, tálat veszünk elő, ami legalább 1-literes.
A vajat 30 másodpercig melegítjük benne. Hozzáadjuk a hámozott, összetört banánt, a cukrot, lisztet, sütőport, fahéjat, tojásokat és a pár kanál tejet. Alaposan összekeverjük. És végül a legfontosabb, a nem túl apróra darabolt csoki. Ezt is elkeverjük a tésztában.
A mikrót a legmagasabb fokozatra , (de nem grillre) állítjuk. 6 perc alatt szépen felemelkedik a tésztánk és "megsül". Fokpiszkálóval ellenőrizzük a végeredményt, s ha szükséges (mikró teljesítményétől függően) még egy-két percre visszatesszük.
Melegen tálaljuk, nagyobb kanállal, akár torta szeletelővel porciózzuk és igen, nem érdekes hogy tél van - fagyival és esetleg karamell szósszal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése